Sverige imorgon!

I tisdags var Karro och barnen här, mysigt! Sista gången Karro var med bara:( Trist! Sen på kvällen träffade jag Maja och vi möttes upp i stan och fikade på julmarknaden med varsin våffla. Sen gick vi hem till mig och tittade på en massa gamla och nya bilder och snacka en massa, Tur att du ska vara kvar nästa år.

Igår stack jag och tränade efter jobbet med Maja. Vi tränade 1 ½ pass. Vi började med ett basic men det var så lätt så vi pratade oss igenom det mesta. Sen så stannade vi 20 min på passet efter som var ett medium puls- pass. På dem 20 minuterna blev vi mer trötta än på hela det förra passet och då var detta ändå uppvärmning. Vad har vi lärt oss av detta då ? Jo, att inte gå på basic passen. För dem är verkligen BASIC.

Idag efter jobbet åt jag middag med familjen. Mysigt! Efteråt så fick jag en julklapp av Jenny från hela familjen. Från Sephora. Love it! Sen fick jag 30 euro för jag hjälpte till på julfesten förra helgen. Så himla snällt, det var ju bara kul att hjälpa till. Blev så himla glad när Jenny sa att de trivdes så bra med mig och att de tyckte jag var så gullig och snäll hela tiden. Jag trivs himla bra måste jag säga. Sen fick familjen sina julklappar av mig! Dem blev jätteglada. Men de ska ta med det till Sverige och öppna på julafton.

Kom hem för en stund sedan från Karros place. Var där och sa hej då till Karro och Linn.  Känns så sjukt att dem inte kommer vara här när jag kommer tillbaka. Sofie kom också dit. Tur att du ska stanna kvar iaf så inte alla försvinner.  I will miss you.


 



När jag kom hem nu låg där ett brev och en julklapp på min säng från Felicia. Så himla sött. Då blir man verkligen glad!



Puss och god natt! Imorgon vid denna tiden är jag hemma! Can't belive it! Träffa min sötaste hund och min bäste familj och på lördag får jag träffa mina flix jessica och Carro! Can't wait:D

Svenska lucian i Lux

Hej alla läsare!

Förlåt för mina dåliga uppdateringar från Lux.

Här kommer en liten uppdatering om helgen. I fredags var jag på resturang med Karro, Maja, Elin och Linn. Det blev samma mysiga kinaresturang som förra gången. Sen kom Emma och en stund efter så åkte vi hem till Linn och förfesta. Sen åkte vi vidare till Scotts. Riktigt rolig kväll blev det med riktigt bra tjejer. Kommer sakna Karro och Linn som tusan. Men jag räknar med ett återbesök till våren.

På lördagen gick jag upp tidigt och tog bussen hem till Karro. Sen kom Maja och hämta upp oss och vi åkte till Ikea. Där gick vi lucia för alla kunderna. Där kan inte ha varit många som förstått vad vi sjöng. Vi var trots allt i Belgien. Sen fick vi god lunch, fika och en goodiebag med svensk godis. Sen åkte vi hem igen. Jag hjälpte familjen med att städa och fixa inför julfesten på kvällen. Vi klädde granen också. Jättemysigt! Sen bytte vi om och så kom gästerna vid 6. Jag, Felicia och hennes kompis stod för servicen. Vi serverad mat och dricka till alla gästerna. Vi hade skitkul i köket! Sen ringde jag Karro och Linn som skulle ut och så mötte jag upp dem och vi pkte till Scotts. Sista utekvällen på länge med tjejerna. Tråkigt när man tänker på det.

På söndagen blev det också en tidig morgon. Jag åkte till Elin med alla mina julklappar för lite julmys och paketinslagning. På vägen från bussen vid Elin så halkar mitt klumpiga jag på en isfläck och får ett fett blåmärke. Yes! Men när jag väl var framme var det jättemysigt.  Elin hade köpt en massa olika inslagspapper och band så det var bara att välja och frossa. De andra hade otroligt mycket julklappar och packa in. Men jag hade inte köpt alla mina då än. Sen hade vi vår " dela i Lux" - lek. Jag vann en jäger och ett shotspel haha. Skit kul lek.

Sen åkte Maja och jag till kyrkan för att gå lucia och vi hämta upp lite mat på vägen. Så hungriga vi var. Sen åt vi i kyrkan och sen var det övning på låtarna. Träningen skulle börja klockan 14.30 och när klockan var 15.35 kommer hon som håller i det på att lucian inte är där. Då börjar min förhoppning om att jag ska få vara lucia. Jag var trots allt reservlucia. När klockan var ungeför kvart i fyra så säger hon till mig att jag får förbereda mig på att vara lucia. Tio i fyra kommer Astrid som var lucian. Då ska vi alltså börja sjunga tio minuter senare i kyrkan inför massor av folk. Snacka om att jag blev besviken när jag insåg att jag inte skulle få vara lucia trots allt. Men sen börjar dem trixa med luciakronan och den passar inte. Då stiger hoppet igen. Och kan ni tänka er det blev jag som blev lucia. Den svenska luciarepresentanten i Luxemburg. Ganska coolt skulle jag vilja påstå! Min Lux- familj blev mycket förvånade och mycket stolta. Kändes bra! De tog en massa foton på mig så jag lägger ut det sen om jag kommer ihåg.

Igår var jag på auchan med Linn efter jobbet och inhandlade de sista julklapparna. Har handlat klart julklapparna till min Lux-familj också så det känns bra. Hoppas bara dem tycker om det.

Igår fick jag reda på en jättetråkigt nyhem. Min farmor har Alzimers. Kändes så hemsk att höra så jag blev ganska ledsen. Då vill man vara hemma hos sin familj så de kan trösta en. Men det är 3 dagar kvar tills jag får träffa min kära familj och mina kära vänner. Miss you all like crazy!

Sen kommer vi till den största frågan. Vad händer på nyår? Jag har ingen koll på läget om vad som händer härifrån Lux. Så vet ni något kul, let me know!!



Lucian i kyrkan!




Den fina julgranen!


Torsdag

I tisdag gick jag, Elin och Stina ut för att ta en drink på stan. Vi träffade Emma och Jannica och hängde på dem. Jag drack en Cosmopolitan. Gott gott, fast den var lite sur haha. För att sammanfatta kvällen var den mycket trevlig.

Igår efter jobb så blev det Grey's maraton. Nu har jag bara ett avsnitt kvar av den serien också. Vad ska jag sen titta på på kvällen när jag inte orkar något annat? Jag har i för sig hittat en ny serie Lipstick jungle som verkar bra.

Idag ska jag gå lucia på Ikano bank här i Lux. Maja kommer hit lite innan så ska vi gå dit tillsammans. Där bjuder dem på julfika. Mumsigt! Sen får vi 20 euro i ett presentkort i en sminkaffär eftersom vi ställer upp på tåget. Inte helt fel om jag får säga det själv. 

KRAM


Den åttonde december tvåtusenåtta

Dagarna har som vanligt sprungit förbi och man hinner knappt med. I fredags var det möte på Ikano bank där vi tjejer ska gå lucia på torsdag. Sen åkte vi hem till Anna och öva på sångerna. Sen på kvällen kom Karro hit och vi käka middag. Det blev kycklingfilé med curry och klyftpotatis. Mums!

Sen kom Maja och sen även Sofie, Linn och Sarah hit och vi hade förfest här innan utgång. Det var jättetrevligt. Jag hade fixat chips, ost och kex. Gott! Sen tog vi bussen in till stan och vidare till Muko muko där det var Ladies Night. Skitballt! Det var gratis inträde och gratis champagne fram till ett. Gratis är bäst haha. Sen kom det en manlig gogo dansare och dansade haha. Tillslut hade han endast en amerikansk flagga på sig och den täckte inte mycket haha. Galen kväll minst sagt. Det blev massor av dans. En riktigt bra kväll helt enkelt.  Förutom på busshållsplatsen hem där jag och Sofie fick se något som satt sig på näthinnan for life. Ush, äckliga gubbe haha.

På lördagen blev det stan och Auchan med Maja och Karro och på kvällen blev det filmmys hemma hos Maja med henne och Karro. Ett tag sov dem båda och jag satt och titta på filmen haha. Fick skjuts dit och hem av Karro. Tack Gumman! SÅ slapp jag ta bussen.

Igår, söndag blev det en massa luciaträning. Först i kyrkan i två timmar och sen blev det Itaianos och efter det gick vi ner under Hamililius och sjöng där. Kul när det stannade en massa folk och titta på oss haha. För er som inte vet vad Hamilius är så är det den stora bussterminalen i stan.


Idag har Hedda varit sjuk. Men jag började jobba kl 11. De trodde jag skulle på fransak ida men den sluta ju förra veckan. Så det blev nog ett missförstånd. Ska vara hemma med Hedda hela dagen imorgon också. Det blir ingen playdate hemma hos Karro. Tradigt! Men vi kanske kan ta det på torsdag istället.  Hade varit kul. 

Nu ska jag strax sova! Ska upp innan imorgon. Morgontrött som jag är kommer det bli jobbigt. Men det är bara att skärpa till sig. Kommer hem nästa vecka på fredag!!


 

God natt ! PUSS och KRAM



Torsdag

Ska strax gå och lägga mig och sova men tänkte blogg lite först. Ska upp tidigt imorgon igen för jag ska möta upp lite tjejer och vi ska på nått möte på en bank som vi ska gå lucia i nästa vecka. Har fått hjälp till höger och vänster för att jag ska kunna hitta. När Maja skicka en karta föll bitarna på plats. Jag har inte mycket lokalsinne. Tänk bara i högstadiet när jag gick vilse med några till när vi hade orientering i Vittsjö. Vi fick lifta till stan flr vi hade hamnat mitt ute i skogen. Sen där blev vi uppplockade av en lärare i taxi har jag för mig som i sin tur körde oss till tåget som vi skulle med. 1 min efter vi satt oss på tåget körde det. Det är mer tur än skicklighet bakom det haha. Jag har gjort så mycket sjukt i mitt liv asså. Bara detta året har det hänt en hel del galet.

För att berätta lite om dagens äventyr så hämta jag Hedda och fixa lunch. Jättegott blev det. Kycklingfilé och potatis. Alla som känner mig väl vet att jag aldrig varit så intresserad av att laga mat, men nu så händer det saker. Jag kan ju faktiskt en hel del. Det känns toppen. Sen slutade jag tidigt idag också. Redan vid tre faktiskt. Så jag och Linn tog med oss Ethan (som Linn passar) och åkte till Auchan (ett jättestort köpcentrum, typ som mobila fasst MYCKET större och roligare). Vi köpte jordgubbar och sura rämmar. Jag köpte också en julklapp till pappa. Jag är jättenöjd.

Imorgon kväll kommer det hit ett gäng tjejer och ska förfesta. Sen ska vi på Ladies night på Mucko mucko. Gratis inträde, gratis champagne och manliga gogodancers haha. Kameran ska med, det är ett måste. Ska bli riktigt kul.

Italienaren ville bjuda mig på dricka igen i pausen på franskan idag. Men jag sa nej igen. Sen fråga han tre gånger om han fick köra mig hem men jag sa att jag bodde näre, vilket var en vit lögn.. Eller kanske bara en lögn. Sen när jag kom ut regnade det och jag hade glömt paraply. Snacka om bad luck. Men hade jag hoppat in i bilen hade jag antagligen inte kunnat beskriva vart jag skulle hehe. Men nu är franskan slut.. Glömde dock lämna mig bok, uppsii.

Nu ska jag sova! PUSSS och godnatt!





Onsdag

Det känns mysigt nu när man tänder adventsljusen, visst gör det det. Men igår var ett undantag. Vi har ett adventsljus som har 24 streck och jag såg inte att det stod på bordet. Så när jag skulle plocka undan frukosten tar det fyr i mitt hår och det blir en låga. Sjukt läskigt. Men jag kvävde elden och håret sitter kvar på huvudet, tack och lov. Men det lukta bränt resten av dagen och det blev sotigt i topparna. Varför blir jag inte förvånad att det händer mig?

Idag var jag på franskan igen. Imorgon är sista dagen vilket är ganska skönt då jag kommer få sovmorgonar resten av veckorna. Det är uppskattat för jag är så sjukt morgontrött. I min franskgrupp så går det en Italienare som jag tror flörtar med mig. I förra veckan frågade han mig var jag brukar gå ut på helgerna osv. Idag ville han bjuda mig på varm choklad, kaffe, esspresso.. you name it, i pausen. "You can have what ever you want". Men jag sa nej tack haha. Ha när typ nått på 30 och det känns lite mycket gammalt för min del.

Idag har jag lämnat in två par skor till att klackas om. Sjukt praktiskt för där ligger en skomakare på min gata. Sen köpte jag två veckotidningar på engelska. I butiken så frågade jag på franska var jag kunde hitta tidningar på engelska. Hon visare mig direkt Elle, Vouge, Marie Claire...Hon visste nog vad jag var ute efter. Jag missuppfatta dock att det stod i pund på tidningarna och inte i euro så tidningarna kosta ju en aning mer än vad jag trodde. Jag tänkte att tidningarna var billiga och tog därför två stycken i rena farten. Men det visade sig att jag köpte tidningar för 150 kronor. Men tidnigarna var jättebra så det får jag väl ta.

Jag gjorde jättegoda plättar idag till lunch till mig och Hedda. Hon tog dock bara en tugga och sen lämna hon alla plättarna och gick sin väg. Kvar satt jag med mina plättar och åt. Det var verkligen supergott.

Det är så roligt att höra vad Hedda säger ibland. Idag sa hon när vi kommit hem efter att jag hämtat henne på dagis på eftermiddagen att "det är underbart att vara hemma Josefiiin". I förra veckan sa hon till Måns att middagen var fantastiskt god. Det lät så kul så man kan inte låta bli att skratta.

På kvällen idag så var det ett julpass på friskis och jag åkte dit med Jenny och Fredrika och mötte sedan upp ett helg gäng med au pairer. Det var kul att träna till julmusik. Fick mitt friskiskort idag också. Men jag heter Ida på det. De trodde att jag hette det bara för att Ida är mitt andra namn men det står först på mitt id-kort. Trist läge. Men då får jag väl heta Ida ibland.


Nu har jag sett på förra årets julkalender "En riktig jul" med Fredrika och snart ska jag sova. Det är en ny dag imorgon och då är det torsdag. Det betyder att det snart är fredag vilket betyder utgång. På fredag blir det Ladies Night. Ska bli sjukt kul.

Puss och kram skummbanan





   


Helgens äventyr

Hejsan! Jag har varit dålig på uppdatering här på bloggen men idag så.

I fredags blev det förfest hemma hos Karolina med Linn, Jannica, hennes tyska kompis Tina och Karolinas bästa kompis Martina. Mycket trevligt var det. Sen tog vi bussen in till stan, tog hissen ner till Scotts. Supertrevligt! Dj:n spela en massa klassiker, bla greaselåtar och ABBAs Dancing queen. Det var underbart att dansa i platta skor. Ballerinaskor, I love it! Vi var på Scotts tills det stängde och sen gick vi vidare till Melusina. Där spela dem mest House. Vi dansa dansa dansa en massa. Men jag och Linn störde oss på alla som rökte där inne. Det uppskattar man verkligen i Sverige, att ingen röker inomhus. När man kommer hem på kvällen luktar man massa rök, trots att man själv inte rökt något alls. Men i alla fall så bestämde vi oss för att köpa  vatten. Vi fick betala 4 euro var för ett pyttelitet glas med vatten. Rån kallar jag det. Okey de har inte drikbart vatten i kranen, men det ska inte behöva ta 4 euro. Men det var värt det trots allt. Sen tog vi nattbussen hem. Jag har nu upptäckt att det finns en sån som går hem till mig. De har nattbussar som är gratis som alla kan ta hem. Det är för att ingen ska behöva köra bil hem på natten om de har druckit. Mängden alkohol man får dricka och köra med är mer här än i Sverige. Så systemet med nattbussarna tycker jag är toppen.

På lördagen var jag lagom trött klockan 10 när Sarah, Elin, Emelie och Anna kom och hämta upp mig med bil. Sen blev det roadtrip till den jättemysiga tyska staden Trier. Det blev Massor av shopping, julmarknad, jättemysig fika på ett café och massa snack om alla och inget. Tanken var att det skulle inhandlas en hel del julklappar men så blev inte fallet. Kände mig lite väl ego när jag kom hem med x antal kassar med kläder till bara mig. Men så kan det gå ibland. Sen åkte vi hem igen, splittade på bensinpriset  och jag somnade i bilen. Vaknade av att Anna och Emelie satt och stirra på mig haha.

På kvällen skypa jag lite med Jessica och Caroline. Första gången jag hört Carros röst sedan jag åkte (du måste skaffa skype gumman). Sen gick jag in till stan och mötte upp Karro, Martina, Linn och Sofie och vi åt på Kinesisk resturang. Jättegott, jättetrevligt och en lustig servitris. Efter maten fick vi en varm handduk att torka händerna på och en shot som luktade rengörningsmedel (så den drack vi INTE). Sen fick vi en kalender för nästa år också så den får jag hänga upp när jag kommer hit igen efter jul. Det är jul jättesnart. Jag kan knappt förstå att jag redan varit här i en månad. Tiden har gått jättefort.

På söndagen sov jag till 11 någonting och sen blev det frukost och ett långt samtal med Jessica. Sen gick jag till Luciaträningen i mitt kvarter och sjöng i en timme ungefär. Det var lucialottning då och jag blev reservlucia i kyrkan. Jag ska gå i luciatåget på Ikea i Beligen och på en bank i Luxemburg också. Massor av luciatåg kommer det bli, men det är mysigt. Efter luciaträningen följde Maja med hem till mig och efter en stund frågade Jenny om vi ville hänga med henne till den internationella julmarknaden i Kirchberg. Så vi hängde på och gick där och tittade en stund. Där fanns massor av stånd med saker och mat från olika länder världen över. Köpte inget men det var kul att titta. Vi kom dit lite sent också, så de skulle stänga en liten stund efter det att vi kom.  Sen skjutsa Jenny oss in till stan och vi mötte upp Elin på Italianos. Det var bara vi tre som kom dit. Alla andra var på annat håll. Sen åkte jag hem och såg på Batman Begins på min dator. Good movie.

Igår, måndag, så mådde jag kass när jag vaknade. Förkyld och hostig så jag hoppade över franskan och tog sovmorgon. Riktigt skönt var det. Sen hämta jag Hedda och fixa lunch och lekte och så. Sen lämna jag henne igen på skolan och jag gick jag köpte halstabletter. Sen på kvällen såg på uppföljaren Batman the Dark Knight. Mycket bra den också. Och så skypa jag med systeryster och mammi och pappi också. Saknar er!

Idag, tisdag, var jag tillbaka på franskan ingen. Var lite lost idag. Tyckte mest jag inte förstod något. Men det var nog för jag är förkyld och därför inte helt på topp. Sen fiska jag upp Hedda på vägen hem, städade i köket och vardagsrummet och fixade lunch. Sen kom Karolina hit med Liam och Edda och åt lunch och lekte med Hedda. Jag och Karolina var trötta och funderade på att sova i skift haha. Det är roligt på tisdagar, vi har skapat en bra veckotradition tycker jag. Nästa vecka blir det kanske lussekattsbak hemma hos Edda och Liam. Det ryktas att de har saffran där hemma. Det är ovanligt i Luxemburg, så saffranen är importerat från Sverige. Har sett på GG idag också. Man blir så ledsen när den är slut och man inser att man måste vänta en hel vecka tills nästa avsnitt. Men imorgon hoppas jag på ett nytt avsnitt av 90210 Beverly hills.

PUSS och KRAM
Vi ses om 17 dagar! (L)






mitt rum:)


   
Bilder från fredagen! Tack tjejer för en jättekul kväll!

RSS 2.0