Ben and Jerry's och ett gäng härliga tjejer

Veckan har bjudit på mycket kul saker. Kvällsfika med några tjejer i onsdags, extra barnvaktsjobb 2 gånger i några timmar, dansen i torsdags och bio i fredags. Jag såg Confessions of a shopoholic. Sjukt bra haha. Jätterolig och lättsam film som man bara hängde med i utan att anstränga sig för att fatta handlingen. Jag fick även kort av mormor och morfar. Alltid lika kul!! Vi ses snart!

Igår var jag på Felicias musikalshow på hennes skola. Riktigt kul att se resultatet av allt de jobbat med så länge. Och Felle var superduktig. De som sjöng var de flesta himla duktiga de också. Roligt att där finns så många duktiga på skolan. Efter det åkte jag och Maja in till stan, till Crossfire, där vi tog ett bord och beställde vars en  hamburgartallrik. Sen vänta vi på lite mer folk. Stället fylldes snabbt med folk som också skulle se matchen Sverige - Portugal. Lite synd dock att det inte blev några mål. Men roligt hade vi. Sen när klockan närmade sig 12 så begav  vi oss till Couque där vi skulle springa i loppet som stödjer cancerfonden. Vi sprang i team friskis. Jag började kl 2 som då blev 3 eftersom man ställde fram klockan en timme igår natt. Jag sprang typ 24 varv på en halvtimme. När jag inte sprang så hejade jag på de andra. Det var en sjuk stämmning i hallen och det var kul att se hur många som ställt upp för att samla in pengar. När Tova hade sprungit så bestämde vi oss för att ta oss hem. Men då var klockan 04.45 och bussarna hade slutat gå. Så vi gick hem jag, Maja och Camilla. Vi var hemma lite innan 6. KUL! Haha. Helt stenfrusna och trötta.

Imorse gick vi upp halv 1 och var lagom döda. Jag var(är)  trött, hade (har) träningsvärk osv. Men efter en dush och lite frulle så kändes det bättre. Jag och Maja gjorde i princip ingenting idag fram tills 4-halv 5 då Tova kom och hämta upp oss med bil och vi körde och hämta Camilla och sen vidare till Auchan. Där hade vi tänkt fika på Häagen Dazs, men efter trista omständigheter så gick vi in och köpte varsin Ben & Jerry's glass istället och åkte hem till mig och hade det mysigt. Vi hade lite picknick på mitt rum haha. Vars en  500ml glass och en massa snack om ditten och datten. Härligt och precis vad som behövdes. Är glad att jag har er tjejer här nere!

Nu hoppas jag på en bra vecka i Lux och nästa vecka så är jag hemma och vandrar på gatorna i mitt kära Malmö. Så är ni hemma och vill träffas då så let me know. Är hemma mellan den 6 - 17 april. Har franskaprov på fredag, kul ? Naaat!

Nu hej leverpastej


En helg i Paris

Efter jobbet i fredags tog jag och Maja oss in till stationen och tog tåget till Paris. Det tog 2,5 h att komma dit så det var ingen big deal. Det var härligt att åka fösta klass. Mycket space och sköna stolar. Vi fick extra pris på 1:klass biljetterna den dagen vi köpte. Så det kostade lika mycket som de andra, så sånna lyxlirare är vi inte. Väl framme så mötte Krista upp oss och hon fick sin tunga låda som hon hade haft kvar i Lux. Haha den lådan asså. Vi köpte tunnelbanekort och åkte tunnelbanan hem till Krista. Hon bodde på Ile du saint louis, alltså en av öarna i Seine. Riktigt fint område och jättesöt lägenhet. Vi lämnade väskorna och efter lite catch up så gav vi tre oss ut i Paris. Vi tog tunnelbanan in till Eiffeltornet. Så underbart Paris är på natten. Alla lampor som lyser upp staden och allt folk på gatorna. klockan 00.00 satte en ljusshow igång i Eiffeltornet. Massa blå lampor som blinkade och lös upp hela tornet. Superfint!


Sen tog vi en promenix in till stan där vi såg på Triumpbågen och gick längs Champs Elyseé. Loved it!! Paris på natten är det bästa som finns. Sen åkte vi hem till Krista och fixade med sängar och så. Alla tre var helt slut. Krista av sina Parisvanor och paristider, jag och Maja av våra sjukdomar och trötthet efter jobbet. Men vi somna nog inte förrens vid halv 3 ändå.

På lördagen var det underbart väder. Vi gick upp och köpte baguette, såklart! Såå franskt och så åt vi frukost i lägenheten. Sen tog vi oss ut på stan. Vi promenerade längs Seine och satt där och solade medan vi väntade på bussen. Sen tog vi bussen till Monmartre. Där promenerade vi upp längs trapporna upp till Sacre coeur, en jättevacker kyrka långt uppe på ett berg. Där fanns det utsikt över en stor del av Paris. Det var riktigt härligt väder så när man sat i solen var jag jättevarm i jeans, linne och kofta. Skönt haha! Vi gick in en sväng och tittade i kyrkan och sen gick vi längs gatorna runt omkring. Där var män som satt och spelade fransk musik på dragspel och Målare på hela torget. Jag och Krista åt varsin Crepe och Maja en jättegod fransk kaka. Vi köpte lite vackre kort för en euro styck som var som en målning över kända delar i Paris. Jättefina var de. Sen gick vi ner för trapporna igen, vi kikade lite i Second hand butiker men jag hittade inget speciellt. Sen var det var lite överpriser på det som jag hittade och tyckte var fint. Det ska vara fynd om jag ska köpa det! Vi gick vidare till Moulin Rouge som jag inte sett tidigare. Vi ville egentligen se den på natten men när vi ändå var i området så passade vi på. Sen tog vi tunnelbanan in till "stan" och tittade på Operan. Vi såg även en skymt av Louvren. Sen gick vi till shoppingcentrat Lafayette för att shoppa. Eller det blev inget shoppat för mig den dagen men Maja hitttade en jättefin väska. Men det var så kul att titta. De har så mycket lyxaffärer där och de vågar man gå in i utan att kännasig dum, som hemma eller i Danmark. Krista lämnade oss för att plugga. Hon hade ett stort arbete som skulle in nu i veckan så det är klart hon ska jobba på det. Sen gick vi en lång promenad genom Paris och kom tillslut bort mot Place de la concorde. Där tog vi lite bilder och sen gick vi längs hela Champs Elyseé bort mot Triumpbågen. Jag köpte en champagetvål på Sephora som bara säljs på Champs elyseé. Det lukta supergott!! Sen gick vi och tog lite varm att dricka. Men vi fick på något sätt aldrig betala för det. Konstigt men jaja. Vi klagar inte. Hon var så sjukt otrevlig, blä på henne! Vi ringde Krista och så åkte vi hem till henne. Vi vilade upp oss lite och sen gick vi och åt på en resturang i hennes ö. Det blev en tre rättersmiddag på en grektisk resturang. Mycket god mat faktiskt, men när vi gick därifrån kunde vi knappt gå så mätta vi var. Så vi gick hem igen och satt där och mös. Sjuka och mätta!


På söndagen skulle Krista på Disney land så vi klarade oss själva i Paris.Vi köpte baguett och croissanter och sen åt vi frukost. Sen gjorde vi upp en plan över dagen. Vi gick verkligen runt i Paris hela dagen. Inte en enda tunnelbana eller buss. Vi gick till Centre Pompido. Ett modernt museum. Vi gick dock bara upp för att se på utsikten, vilken var jättefin. Synd att det var lite disigt bara. Sen gick vi in i resturangen där Carrie i Sex and the city äter lunch men Alexandre Patrovkis ex fru haha. Vi åt dock inget där för vi fick inte sitta var vi ville. Haha. Vi tog en dricka på Starbucks istället. Sen gick vi till Louvren och tittade där. Vi gick dock inte in men vi så på byggnaden och pyramiderna i glas. Där fanns även en liten triumpfbåge. Sen gick vi över Pont du Carrousel som Big och Carrie går på i slutet av serien. Ja jag gillar "Sex and the city" haha.Sen såg vi Pont neuf också. En annan känd bro i Paris. Vi såg även ett enort stort hus som det stod Louis Vuitton på. Vi gissar på att det är något kontor men det var skitcoolt att se. Vi gick in mot en annan del av staden där det fanns mysiga gator och även lite shopping. Jag hittade ett par supersnygga skor för en billig peng och även en väska för 35 euro. Sen blev det en sjal för 2 euro och ett Eiffel torn. Det blev en lunch vid Seine med utsikt över Notre Dame. Det blev en god Crêpe. Sen gick vi och köpte blommor och choklad till Krista. Sen mötte vi upp Kristas kompis som vi lämnade nycklen till och sen begav vi oss till tågstationen för att åka tillbaka till Lux igen.






Tack tjejer för en underbar helg! 
Fler bilder finns på facebook och kommer snart också här på bloggen.

våååår!

Idag har varit en bra dag! Jag började med franska halv 10 och sen åkte jag hem och fixa lite i huset, gick och hämta Hedda och så lagade vi lunch och bakade scones. Sen gick vi efter lite protsester och bråk tillbaka till skolan igen. Därefter gick jag till nästa jobb. Jag passade Medea mellan 2 och 4 och tjänade lite extra. Inte fel alls då euron står i 11.70 nu. Ska växla in pengar nu till påsk. Vi var då i parken och matade ankorna och lekte på lekplatsen. Jag vill berätta också att vi nu har mellan 13-1 grader här i Lux. I loooove it!! Idag gick jag i linne och en tunn kofta för det var för varmt med skinnjackan. 

När jag hade lämnat Medea så hämtade jag Hedda igen och vi gick till en annan lekplats nästan precis vid oss. Där träffade jag Jenny, som är mamma till Stella och Elias som jag brukar passa vissa lördagar. Jättekul! Hennes vän Karolin var också där och hon hade två pojkar på 1 och 3 år. Det visade sig att hon behövde lite hjälp att passa barnen hon också så imorgon från halv 9 till halv 12 ungefär så sitter jag barnvakt till Axel på 1 år. Även på fredag mellan 2-4. Najs najs!!

Ikväll blir det after work med tjejerna! Stina som varit här någon månad nu ska åka hem så vi ska ha lite avskedsfest för henne. Snart snart snart är det dags för Paris. Vad jag längtar!







<3

En sjukt bra helg

Det var inte igår...

Helgen har varit kanon!! Kunde inte varit bättre faktiskt. I fredags gick jag en vårpromenad med Maja på dagen och på kvällen hade vi en riktigt rolig utgång med ett helg gäng tjejer. Kvällen började med förfest hemma hos Emelie och sen drog vi vidare in till stan dät det blev party på hög nivå. Vi var på The Tube och på K'ramba. Inne på K'ramba var det riktigt kul. Det blev mycket dans och mycket foton som hamnade på en Luxemburgisk radiokanals hemsida. Kyyl!




Vårtecken eller vad!?




Under kvällens gång hittade vi även några killar med heliumballonger så bla Emelie sjöng "Du gamla, du fria med en väldigt pipig röst. Sjukt kul. Detta finns även på film!! Sen hittade jag ett sjukt snygg diadem precis utanför stället. Trist för den som tappade det men kul för mig. Jag tappade dock mitt fina challamalla örhänge någonstans:( Någon som vet om det fortfarande går att köpa sånna ? Men när jag hittade en 10 eurosedel när jag skulle ta bussen så blev jag glad igen. Fick även med mig en discokula haha.





Hanna och jag



Tova, jag och Camilla!


I lördags mötte jag upp ett gäng tjejer i stan och tog en glass på torget. Vi satt på uteserveringen som de äntligen har satt upp. Så sjukt mysigt att sitta ute i solen. Det har jag saknat. Efter det blev det lite shopping för vissa, medan jag lyckades hålla i pengarna än en gång. Vill spara lite pengar till Paris också nämligen. För dit ska vi på fredag, wihooo!:

På kvällen satt jag barnvakt till S och E som bor jättenära mig. Tova kom dit och höll mig sällskap och vi såg på Melodifestivalen. Vi trodde det var ett skämt när La voix vann. Vi blev helt chokade och skatta överlänge. Sen blev det en massa snacka om allt och ingenting. Riktigt kul var det. Min roligaste barnvaktskväll hittills. Vi såg även lite på Wallander, Blodsspår och på ett avsnitt av Veronica Mars. Sen blev jag ju lite rikare också.





I söndags tog jag tag i mitt rum och dammsugade.. Något jag skulle gjort för länge sedan. Sen mötte jag upp Eva-Lis och Sofie och gick en promenix i det härliga vädret. Hela helgen har det verkligen varit toppenväder vilket har varit riktigt skönt. Jag har t o m kunnat gå med skinnjackan öppen utan att frysa. Jag är fresten helt makalös. Vi gick en ganska lång promenad i flera olika parker här i närheten och ja hade mitt Thomas Sabo-armband på mig, med en massa berlocker på. Så kommer jag på när vi sitter och fikar att en saknas. Så blir jag på depphumör. Det var en berlock som ser ut som en skridskor, som jag fick av syrran i julklapp. Så försöker jag få de som jobbar där vi fikade att hjälpa mig kolla om någon hittat min berlock. Men då blir han sur och säger att där finns kunder som faktiskt väntar på att få beställa. Surgubbe tänkte jag och så gick vi hemmåt. Tror ni inte jag hittar berlocken vid en busshållsplats lite längre bort då. Jo där ligger den. Jag tror jag har någon form av supersyn. Synd att jag inte hittade öronhänget samtidigt bara.









På kvällen blev det middag med familjen och sen bio med tjejerna. Vi såg på Marley and me och jag grät typ halva filmen. Den var jättesorglig och jag satt bara och tänkte på min Hobbe som jag inte träffat på jättelänge. Men jag var inte ensam om att gråta iaf. 4/ 5 grät haha. Stina var för tuff för det ;) Sen promenerade jag hem med Camilla och vi stod utanför hennes hus och prata jättelänge om allt. Så himla kul haha. 



Nu ska jag gå och hämta H på skolan!

Puss och kram till er<3


We'll always have Paris






Den 20-22 Mars bär det av till Paris med min vän Maja. Så najs vi ska ha det. Vi ska bo i Kristas lägenhet. Riktigt snällt! För er som inte vet så var hon au-pair här innan och slutade i julas. Nu bor hon och pluggar i Paris. Så om två veckor bär det av till härliga Paris. Längtar! Tur vi ordnade det med biljetterna Maja. Han i första luckan var helt knäpp!!

The secret garden

Förra veckan var jag en mycket amitiös au-pair. Vi bakade bla chokaldbollar, gjorde egen trolldeg som vi sen gjorde figurer med och målade med vattenfärg. Ja, det går ! haha. Sen var vi på Little gym och i parken.  Det var jättetrist väder det flesta dagarna så det var inte så kul att vara ute. Här kan ni ta del av våra fina konstverk. Pepparkaksformar kan göra under.

Denna veckan har jag kommit igång med mig träning igen och jag har även suttit barnvakt 4 gånger extra till andra familjer. De pengarna fick gå till tågbiljetterna till Paris om två veckor.




I fredags gick jag, Elin och Stina ut och åt. Det blev Kinaresturang. Fried chicken nudels...haha.. Mycket trevligt. Vi satt vid sidan om ett par i vår ålder som förmodligen var på sin första dejt haha. Killen fick verkligen kämpa för att hålla igång konversationen. Hon sa typ ja, nej , mm osv.  Lyckat!

Efter resturangen gick vi till The secret garden "the finest club in the world" som det stod på deras visitkort. Fint var där verkligen iaf. Stället var lite som hämtat ur Gossip girl. Drinklistan var dessvärre skyhög haha. Min drink kostade 16 euro. Men det var förmodligen den godaste jag någonsin druckit så.. Det var champagne, jordgubb och mango i den och så hette den Vouge. Så det var det värt.  Denna kvällen såg jag faktiskt en hel del good looking men. Inte så ofta det händer i detta land.
 






Cosmopolitan, XTC, Vouge



Platserna bakom fick man bara sitta på om man skulle köpa hela flaskor=sjukt dyrt!




I lördags åkte familjen till Paris för att hälsa på M:s brors familj. Så jag åt lunch med några tjejer i stan. Det blev Chi-chis. Nachos!! Mums:) Sen gick vi en sväng i stan och på kvällen satt jag barnvakt. Jag satt barnvakt i söndags också till en bebis på 3 månder och en flicka på 2 år i fyra timmar. Oj oj säger jag bara. Men det gick bra ändå. Sen på kvällen blev det Italianos. Jättekul denna gången. Nu fick vi träffa Tova, en ny tjej här i Lux. Jättekul och glad tjej.

Snart ska jag jobba igen! Puss och kram,
J

Vårtecken, Javisst!

Här kommer lite bilder från vår promenad i parken i söndag. Vi fann en hel del vårtecken. Sjukt härligt!



     

    

 

 

Bort med hösten och in med våren, Ja tack!
 

Fint besök från kära Sverige

Nu var det länge sedan jag uppdaterade. Men så kan det lätt bli när man har mycket för sig som är roligt. Torsdag till söndag var mina favoriter på besök. Caroline och Jessica!! Vilka dagar vi fick tillsammans. Synd att tiden går så fort bara. På torsdag kväll kom jag och hämta upp de på stationen. Som jag sprang när jag såg dem. Sen åkte vi hem till mig och fikade. Jag hade bakat muffins. Sjukt goda, enligt mig haha. Vi hade en massa att prata om. Mycket man inte visste som var kul att höra.

På fredagen gjorde vi pannkakor till frukost och sen gick vi in till stan. Där lunchade vi och gick i affärerna. Mysigt. Sen åkte vi in till Auchan och handlade inför kvällen. Vi lagade mat och åt middag här hemma. Maja och Eva-lis kom hit  också och joina oss. Mycket trevligt och gott blev det. Vi fick kämpa med våra knivar haha. Sen blev det lite dans och lite spelande och massa musik. Sen gick strömmen halv 11. Allt dog haha, musiken och ljuset sa bara poff. Så då åkte vi in till stan, till Scott's. Där var vi tills de stängde. Träffade några killar som vi pratade med, jag på franska, Jessica på tyska och Carro på Spanska (?) haha och engelska. Sen var det tänkt att vi skulle till White och V.I.P Room men vi drog oss ner i Clausen istället till den nya bargatan. Det blev trevligt det med men jag hade himlans ont i fötterna. Bra att jag säger till de andra att ta med platta skor i väskan och själv glömmer bort det. Transporten hem blev gång då bussarna särade sig. Kul att inget blir som man tänkt sig när man är trött och har skoskav. Men det var en underbar kväll med underbara vänner. Båda nya och gammla godingar.

På lördagen gick jag upp vid 9 och dushade. Hatar röklukten som sätter sig i håret trots att man själv inte rökt alls. Blir så när alla röker inomhus. Därför är det så bra med Svenska uteställen. Man kan andas ordentligt. Men ja efter jag dushat var det tydligen inget varmvatten kvar heller. Inget ljus ingen el och inget varmvatten. YES! Så Carro satt och skakade inlindad i ett täcke när hon dushat. Sen blev det en massa klydd med hur vi skulle få igång elen i huset igen. Nån propp hade gått och det slutade med att det kom hit två stycker olika personer som hjälptes åt att fixa det. Familjen var i Chamonix så jag ringde och berättade vad som hänt. Men sen fungerade allt som det skulle och kyl och frys också.

Sen åkte vi tåget till Trier. Hade en massa lekar för oss på tåget. Synd att jag var så sjukt dålig på alla bara haha. Det jag hörde mest var " ger du dig Josse!?" haha.. Sen kom det på några äckel på tåget som sätter sig vid oss. Tyskar ! Höga som skorstenar och fulla som jag vet inte vad. Gubben hade ca 4 tänder i munnen och i hans knä satt en lite yngre tjej med ärr på hela armen efter sprutor och annat sorglit. Det blev ju inte bättre av att de lukade som de inte dushat på flera år och att de efter en stund börjar kyssas. Jag tänkte bara på vilken äcklig andedräkt de måste haft och om hans tänder skulle lossna. FY! Sen börjar de prata skit om oss också, på tyska. T o m jag fattade det. Ynga tjejer, med smink, stackars tjejer, vi inte bli smutsiga, fina kläder bla bla... Kul ! Ofta det är synd om oss när det är deras liv som är helt förstörda. Ajja det var skönt när vi hoppade av och fick frisk luft. Hade glömt hur skönt det var att andas under de 20 minuterna.

Väl inne i stan gick vi lite i affärer, myste i solen och tog en glass på torget. Fick "trevlig underhållning" av några på torget som trodde de var så duktiga. De svängde med lite rep och så vidare. Vi var inte så imapde. Men men glassen var god och sällskapet mycket trevligt. Men vi hade ont i fötterna och var trötta sedan gårdagen så vi åkte hem efter nån timme igen. Vi chillade lite där hemma och satt och snackade i evigheter. Så himla härligt. Ni känner mig bättre än någon annan. Så skönt att kunna prata om allt. Sen åkte vi in till Crossfire och kollade på Melodifestivalen. Det var ju ett måste när delfinalen var i Malmö och allt. Där var även Eva-Lis och Maja och tittade. Som de dissade Malmö i programmet. " Ja alla städer har ju något, Malmö har Danmark" Ööö okey?.. Det blev iaf en jättebra kväll det med. Träffade på Felles lärare hahaha så sjukt. Det blev en liten film på det som jag visade morgonen efter. Så sjukt kul. Han var full och dansade i sin ensamhet. Tragiskt.

Sen kom dagen när de skulle åka hem. Så himla tråkigt. Saknar er redan! Men jag lämnade i alla fall de på stationen och satt där en stund och sen åkte jag hem igen. Åt lite andra frukost med familjen och hade lite catch up från veckan som gått. Jag fick lite presenter för jag passat djuren. Så söta dem är. Lite senare mötte jag upp med Eva-Lis och Maja och gick en promenad i vårsolen. Vi tog fina vårbilder i parken och allt kändes bra igen. Blev lite depp på morgonen såklart. Sen gick vi till Italianos där det vara massa folk denna gången. Elin och Stina skulle på bio så jag och de andra joinade. Sjukt kul med impulssaker. Det blev filmen " He's just not that into you". Jag gillade den starkt haha. Precis min typ av film. Sen fick jag skjuts hem av kära Stina. Tack!

Tack för en underbar helg mina vänner!

Living the dream....!

Love J












RSS 2.0