6 länder på en månad

Igår jobbade jag inte så länge. Måns kom hem tidigt och då blev jag ledig. Jag åkte in till stan en sväng och köpte lite julklappar. Har ett problem bara. Jag vill ha alla julklappar jag köpt själv.. Jobbigt! Sen kom jag hem och så åkte jag, Jenny och Freddy till Ikea i Belgien. Där köpte jag två kuddar, ljus, fottoramar och svenskt godis. Så nu är det jättefint i mitt rum och igår såg jag på Mamma mia och åt lite svensk godis. Gottigottgott.

Ikväll blir det utgång med tjejerna och imorgon blir det roadtrip till Trier i Tyskland. Jag, Elin, Sarah, Emelie och Anna. Då blir det julmarknad och julklappsinhandling en massa.

Så när veckan är slut har jag varit i tre länder denna veckan. Men denna månaden har jag varit i Sverige, Danmark, Luxemburg, Frankrike, Tyskland och Belgien. Slå det om ni kan!

Lägger upp en bild sen på mitt nya rum!
Puss och kram

Pepparkakor

Igår hade jag franska och sen hämta jag Hedda som vanligt. Sen åkte vi hem till Karolina och Heddas kompis Edda och hennes bror Liam. Vi käka lunch som Karolina hade fixat och sen fick barnen leka lite. Sen baka vi pepparkakor. Men vi hittade inga formar så vi improviserade lite. Ett decilitermått, en kniv och lite strössel kan göra susen. Det blev i alla fall årets första pepparkaksbak. Mysigt! Det var en jättetrevlig dag. Nu har vi bestämt att vi ska försöka träffas en gång i veckan med barnen. Trist att Karolina ska hem till jul.. Men kan kanske fortsätta träffas med den nya au pairen när hon kommer i Januari.

Idag är jag hemma med Hedda för hon är sjuk. Elin var här en liten stund och hade med sig fika. Gott gott.  Alltid kul med lite sällskap!



Vackert, visst?

Julstämmning!

Som det snöar haha, Det är helt otroligt! Riktigt mysigt är det. Det är verkligen länge sedan jag har upplevt snö i november haha. Det börjar kännas juligt nu! Hela helgen har varit mycket  jul känns det som!

I fredags kom Maja hit på dagen och var här en stund tills vi skulle lämna Hedda på skolan. Sen gick vi vidare in till stan och shoppa lite julklappar och sånt trevligt. Jag har även betalt medlemsskap i friskis nu så nu ska det tränas minsan!! På kvällen åt jag middag med familjen. Det blev Entrecot och stekt potatis, yumme! Sen klädde jag om och åkte hem till Maja på förfest. Där var också Linn, Karolina och Sofie. Mycket trevligt! Sen tog vi tåget in till stan och promenixade ner till Scotts. Där var det ös haha, bra musik och kul folk. Vi dansade lite där och sen drog vi vidare till King Wilma. Men där var vi inte så länge. Sen gick vi in på Ikki och där var det kul! En kille med trumpet kom fram och börja spela och dansa med oss haha.. Sen splittrades gänget och jag och Maja fortsatte till Melusina, ett stort, roligt disco. Där mötte vi upp med Elin, Sara, Emelie, Anna och några au pairtjejer till. Efter ett tag var mina fötter  helt döda. Klacken på mina pumps var typ sned så jag vred foten hela tiden när jag gick. Dem skorna får inte följa med ut fler gånger. Nu kör jag på platta skor!
 Fick massor av kommentarer på hemvägen om att jag skulle ta av skorna och att min skor var "very long" (high heels). Hans engelska var inte den bästa! Palla sånna människor! Det var snö ute och blött på marken. Ofta jag ska ta av skorna haha. Men sen efter jag kommit till Hamilius tog jag faktiskt av skorna för de gjorde så ont. När jag väl kom hem hade jag fötter kalla som is. Kan vara därför jag har ont i halsen nu kanske haha,

På lördagen blev det julmarknad på Europaskolan med familjen och Maja. Där var en massa stånd med mat från de olika länderna och jag köpte en julmust:D Gott! Köpte en svensk pocketbok också. Så nu har jag den att läsa om jag får en ledig stund. Sen åkte jag och Maja in till stan för att shoppa lite. Vi åkte til en stadsdel som heter Gare och gick längs gatorna där. Jättemysiga gator och mycket roligare shopping än inne i stan. Hittade en butik med bara massa smycken och jag blev typ kär. Synd att jag inte hade mer pengar med mig bara. Fasst det var kanske tur ändå!! Köpte en stor tröja också som man kan ha till tights. Det står cash rules everything around us på den. Lite kul tyckte jag:) sen kosta den 5 euro. Guttans! Köpte ett armband oxå! Men det slår inte mitt Thomas Sabo - armband. Är typ kär i det. Så vet ni inte vad ni ska köpa till mig i julklapp. Tänk berlocker! haha:)
På kvällen blev det greysmaraton på rummet och sånt mys! Kan behövad ibland.

Idag vakna jag av ett sms av Maja där hon fråga om jag skulle med och träna medelstyrkepass. Jag hoppade ur sängen och satte mig på bussen till träningen. Man måste ju hänga på om nån annan tar intiativet haha. Sen åkte jag hem, dushade och sen hängde jag med på Luciaträning precis i mitt område. Det ska tydligen vara två luciatåg man kan vara med i som massor av au pairer ska vara med i. Det är den 13 och 14 december och nu ska jag med vara med. Haha kul! Julstämning delux att sjunga massa julsånger. Sen blev det Italianos med tjejerna. Karolina skjutsade mig, linn och Maja in till stan så vi slapp gå i snöstormen haha, Snällt!:D Jag och Karolina ska försöka träffas med Hedda och Edda nu på tisdag så de får leka. Ska bli kul! Trist att hon ska åka hem till jul bara, jättetrevlig tjej!

Nu har jag käkat middag, Lax och potatismos och sen hemmalagade kanelbullar. Mums! Nu ska jag snart sätta igång ett greysmaraton..Like it! Nu har jag varit här i 18 dagar. Helt galet vad tiden går fort. Snart är jag hemma och då är det jul!

Puss och Kram






bild från förra helgen! Jag och Emelie!


Torsdag

Igår var det 2 veckor sedan jag kom hit. Det betyder att det är 4 veckor, dvs 1 månad tills jag kommer hem igen. Dock bara över jul och nyår såklart. Men jag ångrar inte en sekund att jag gett mig ut på detta äventyret. Jag har KUL! Jag har hittat nya roliga vänner och jag har börjat lära mig mer franska igen. Inte fel! Sen har jag kommit igång med min träning igen. Ska köpa ett friskiskort imorgon.

Helgen bjöd på mycket roligheter och festligheter. På Fredagen var jag ju på Bio med Elin och på lördagen var det utgång. Det började med förfest hemma hos Stina med Maja och hennes syster Elin som var på besök. Hur trevlig som helst. Sen tog vi sista bussen in till stan och mötte upp Emelie. Sen gick vi till Scotts, en bar/uteställe som var mycket trevligt. Vi köpte varsin drink och dansade..Sen spelades ABBA i högtalarna och jag och Stina frågade några killar om de visste vad ABBA var och berätta stolt att vi var svenska. De frågade oss om vi trodde dom var retarded haha. Bra konvers. Sen sa en av killarna till Stina att hans kompis ville ha mig haha och då gick vi. Sen stack vi allihop (- Maja och Elin) till Muckomuko, ett jätteroligt discotek i stan. Där var vi lääänge haha.. Där hitta vi en kille som började berätta allt och inget om Lux och det gjorde han på typ 4 språk haha. Sen va där några typ 35-åringar som ville bjuda på drinkar.. så vi tacka jaa! Surplade i oss dem och när de blevl ite väl närgågna tackade vi för oss och drog från stället haha. Kvällen bestod av dans på glas, låtönskningar till Dj:n via sms och massa annat. Jag var hemma vid 6.30 och var såååå trött att det var helt sinnes. Asbra kväll tjejer!!

I söndags blev det snack, film och mys hemma hos Elin.  Så jag mötte upp en lika trött Stina som jag själv kände mig haha och så åkte vi hem till Elin.  Sen tiog vi oss till Italianos tillsammans där jag åt en jättegod glass.

Veckan Mån-tors har nu bestått av franska på morgonen mellan 9-11,15.....För att komma dit ska man då gå X antal km först. Så kallad powerwalk eftersom jag inte orkar gå upp tidigare än 8. Efter kursen blir det powerwalk tillbaka och hämta Hedda direkt. Kommer fram helt död typ. Sen hem laga lunch och leka och sånt kuligt. Sen vissa dagar lämnar jag henne igen och andra har jag henne hela dagen sen till typ 17-18. I måndags och tisdags var jag och tränade också. Kände mig så himla duktig haha. Onsdag och idag blev vilodagar. Man orkar ju inte hur mycket som helst haha.

För alla som vill veta så har jag nu bokat biljetter hem över julen och kommer hem den 19 december och är hemma till den 4 januari.... Så ni som vill träffa mig, let me know:D

Saknar de bästa massor men vi ses snart!<3



min gata<3



Quantum of solace

Dagarn här nere flyter på. Jag har varit här i tio dagar idag. Det går undan. I förrgår laga jag tacos till familjen och det var mycket omtyckt haha. Igår fick jag prova musslor. Belgiskt specialitet tydligen. Det var faktiskt gott. Har alltid trott att det skulle smaka äckligt men inte!

I helgen måste jag lära mig hur tvättmaskinen fungerar haha. Den ser helt jobbig ut! haha :/

I onsdags var jag och fikade med Maja, ännu en trevlig au pair tjej i Lux. Det blev varm ( vit ) choklad på Italianos. Det var första gången vi träffades faktiskt. Vi hade bara hörts av på resedagboken och på msn. Men det var kul. Alltid roligt att träffa nya människor! Hon tyckte jag likanade Lindsey Lohan (in her early days). Coolt! Men jag måste ju påpeka att jag inte alls är som Lindsey i verkligheten haha.

Igår var jag och Elin på bio och såg nya Bondfilmen. Haha ja jag har väl lite delade meningar om den nu. Jag har hela tiden stöttat den nya filmen men nja den var väl inte sååå bra som den förra lixom. Mycket pang pang och jakt hit och dit. Men det var ändå kul att se den. Lite kul var det när den slutade, då säger både jag och Elin "är den slut" och fattar ingenting haha. Det var fullsatt i biografen iaf och det var tur vi var där i tid för i Luxemburg har de inga numrerade platser utan den som är först i kön får välja först lixom.

Nu sitter jag i min säng och njuter av min sovmorgon. Inget jobb på hela helgen, Skönt!
Ska försöka hitta lite planer för dagen också :) Ha det så bra där hemma! <3





Där uppe bor jag :D

Måndag

Tjena Sverige!
Nu har jag varit här i i 6 dagar . Allt går bra och jag mår bra. Har inte lika mycket hemlängtan nu längre vilket är bra. I lördags bilade jag, Stina och Elin ner till. Parkeringen var inte den lättaste. Enligt Elin kör hon den största bilen som någonsin tillverkats på fabrik haha. Men tillslut fick vi vår parkering. Det blev shopping, fika och lunch i stan. Det var en jättemysig stad och de är sjukt trevliga och roliga tjejer. Sen efter Där va Elin och Sara också. Vi åt en massa gott och tittade på svensk tv. LYX haha! Det blev en mysig kväll och jag fick även träffa barnen som Stina passar. Urgulliga haha.

Igår hade jag en slappdag och sov länge, åt frukost seent och vilade hela dagen. Jag tittade på Sex and the City- filmen och letade efter biljetter hem över jullovet. Sen på kvällen blev det Italianos, en glassbar i stan, där alla au pairer brukar träffas på söndagar. Det har tydligen varit en tradition i flera år. Sjukt god glass hade dem. På kvällen Skypa jag med Jessica i 1,5 h. Riktigt kul! 

Idag är första dagen som Hedda är i skolan. Så nu sitter jag här hemma i soffan och tittar på Grey's. Sen ska jag plocka undan lite i huset och klockan 11.40 ska jag hämta Hedda igen om fixa lunch till henne och sen lämna henne igen klockan 2.

PUSS & KRAM


Uppdatering från Lux

Nu är det helg och det betyder att jag är ledig! Wiii.. Så imorgon ska jag och några goa tjejer jag träffa på friskis igår (ja jag tränade andra dagen i Lux) bila ner till en stad i Frankrike och shoppa. Ska bli mysigt. Skulle egentligen gått ut ikväll med några tjejer med jag är sjukt trött och har huvudvärk så jag skiter i det. Det kommer fler helger. Så jag har sett på en film och sådär. Lagom fredag när man ej är på topp. Är inte van vid att ta hand om ett viljetarkt barn haha.Sen känns det lite jobbit att anpassa sig till en annan familjs liv. Men det är väl något som kommer om nån vecka. Enligt de andra au pairerna jag har träffat så är första veckan jobbigast så  om en vecka känns det kanske bättre. Men ja jag har ju hemlängtan. Men jag ska fixa detta. En dag i taget så vänjer man sig lite till. Idag hittade jag till ankparken men vi glömmde ta med oss bröd att mata dem med. Well nästa gång. När man väl kommer in i det kan man ju träffa de andra au pairerna med barnen så kan de leka och vi snacka. Man blir lite knäpp av att bara umgås med en treåring, men hedda är go så det är inte det. Men man väl gärna skapa sig lite friends här så fort som. Men jag tycker jag har lyckats ganska bra med det. Slut på deppbloggen nu! Här bor två små djur här i hemmet också. En hamster och ett marsvin haha. Och grejen är att båda är två livrädda för mig hahaa. Ofta jag ser farlig ut lixom. Äsh jag tar det inte personligt.

pusssss


Dag 1 och 2

Hej alla där hemma!
Nu har jag sovit min första natt i Luxemburg. Igår blev jag mött på Lux flygplats av mamma Jenny och lilla Hedda. Det första hon gjorde var att ta tag i min hand. Wiho she likes me. Igår fixade jag kontantkort till mobilen men nu vet jag inte vilken pinkod eller pukkod den har.. men det löser väl sig. Jag har även skrivit in mig på fransk kurs. Intensivkurs haha. Så jag ska plugga franska i tre veckor mån - tors. När vi gjort det så luncha vi med sushi. Första gången för min del. Det smaka mycket speciellt med gott. På kvällen blev det mumsig mat, kyckling och hemmalagad potatismos. De är mycket matintresserade så det blir luxig mat minsan. Sen fick vi glass och jag fick ett gäng godispåsar haha. Nice! Sen efter maten fixade jag internettet på datorn så det funkade. YES! Är sjukt glad att jag har med mig min dator. Mina bilder kan jag tyvärr inte lägga in. Förstår inte varför men det är precis som om datorn inte vill ta emot den. Löser v'äll sig.. Sen fick jag passa Hedda på kvällen, men det ska jag inte göra annars. Men Måns och Jenny skulle på konsert så jag rykte in. Felicia och Freddi hjälpte till (de två äldsta flickorna) så det gick bra.

Idag har jag och Hedda städat och gjort fint på hennes rum. Först var där jättestökigt men jag tyckte det behövdes en rensning. Så vi lekte en städlek och sen var där superfint. Fick beröm av städerskan på franska också. Ja de har städerska. Nicee! haha.. Nu sitter vi och tittar på Pongo och de 101 dalmatinerna och om en stund ska jag laga lunch. Köttbullar och makaroner tror jag står på menyn för dagen. Sen blir det lite lek i parken och ikväll ska jag nog träna på friskis med en tjej som också är au pair här nere. Så hon hämtar upp mig vid 19.30 ikväll så blir det lite work out. I have a good feeling about this place.

Saknar er! (L)


19 år, nya tider!

Nu har jag fyllt 19 år och  firat det med de bästa tänkbara personerna jag har runt omkring mig. I helgen firade vi Saras 18 årsdag och det var riktigt kul det med. Imorgon ska jag prova på något helt nytt. Jag har slutat på mitt jobb och ska nu ut i den stora världen i det lilla landet Luxemburg. För er som inte vet vad jag ska göra där så ska jag vara au pair i 8 månader. Så nu är väsk(orna) packade men jag har fortfarande inte riktigt insett att jag ska åka. Trots att jag har träffat er alla nu en sista gång innan jag ska åka kan jag inte fatta att det kommer ta så lång tid innan vi ses igen. Madde kommer jag ju inte träffa förren jag kommer hem i juli för vi missar varandra över jul. Er andra får jag i alla fall träffa till jul. Det är jag glad för. Vill ni hälsa på så tveka inte. KOM!

Jag ska uppdatera här i bloggen så ofta jag kan om vad jag gör osv för er som är intresserade :) Ni som inte är det behöver inte läsa såklart! Där är många att sakna men de bästa kommer alltid finnas där ändå, oavsett avstånd.

Nu ska jag sova, ska ju upp om några timmar. Puss och kram alla! (L) LOVE


RSS 2.0