A weekend in Oslo

I helgen var jag och Charlotte i Olso och hälsa på vår kära Karin. Det började med en storshopping på pressbyrån. Tidningar och fika är ett måste på en 8 timmars bussresa. Man hinner med en del på 8 timmar. Namnlekar, land och stadslekar, kändislekar och "hur många gula bilar kan vi hitta mellan göteborg och nästa stopp?" var några av de lekar vi fördröjde tiden med. Ipoden var också en räddare i nöden.

Tillslut anlände vi till fina Olso och vår fina Karin. Vi tod T-banan hem till hennes lägenhet som btw var mycket mysig. Det bjöds på tacos och vin och massor av catch up, vilket var mys. På lördagen blev det en 6 timmar lång runda i Oslo city med lite shopping och turistande. Vi fick ju se b la slottet och operan. Sen blev det utgång på kvällen till Gossiproom som skulle vara inspirerat av Gossipgirls. Om de hade lyckats helt vet jag inte men det sved i plånboken.

Söndagen var sjukt mysig. Den började med en lång promenad i Vigelandsparken med en jakt efter den nakna statybebisen, massor av fotton och lek bland löven. Sen åt vi norska vofflor och tog spårvagnen in till stan där vi tittade på en fästning ute vid vattnet, åt en mysig middag och åkte sen hem till Karin och tittade på Mamma mia. Som sagt en riktigt mysig dag.

På måndagen blev det avsked av Karin och en åter igen 8 timmar lång bussresa hem till trygga Malmö.

Tack för en underbar helg! 


                                                                 

                                                                 


Luxemburg 5 november

Nu är det bestämt! Jag lämnar landet den 5 november för mysiga Luxemburg där jag främst ska ta hand om lilla Hedda på 3 år. Så nu är det inte lång tid kvar här hemma. det börjar som sagt dra ihop sig och jag börjar bli lite pirrig. Måste hinna köpa en laptop innan jag åker oxå så jag kan ha kontakt med er här hemma.  Shit så många man kommer sakna. Men jag kan ju komma hem på vissa lov så om jag får den sjukaste hemlängtan går det ju att lösa. Ni kan ju självklart komma och hälsa på också. Men jag kommer sakna min hobbis sjukt mycket. Just nu ligger han i min säng och sover. Han har blivit sjukt stor för han tar ju upp nästan en tredjedel av sängen haha. Men jag ser verkligen fram emot att resa. Tycker det ska bli sjukt kul. Lära känna nya människor och lära sig franska bättre. Men en fråga jag ställer mig är hur man packar för en resa på 8 månader? Jag får endast ta med mig 20 kilo. Hur ska jag klara det haha?

Min mobil kom igår. WI! Är sjukt nöjd med den. Årets bästa investering efter min skinnjacka. Inatt blir det jobb. Tungt! Men ja det är inte långt kvar på det jobbet. Min chef blev i för sig inte jätteglad när jag sa att jag inte ska jobba kvar. Hon såg lite knäckt ut. Alla åker iväg en efter en. Så är någon sugen på ett jobb där så kan jag ju tipsa. Just let me know.

Nu ska jag ut och promenixa med Hobbe en stund.

 tänk när han var så liten haha.

au pair?

Resan är bokad! Jag och Challis ska åker till Oslo och hälsar på Karin den 17/10-20/10. Vi ska bland annat fira hennes födelsedag där vilket ska bli nice. Längtar!

Karin har tipsat om mig som au pair till hennes kusinbarn i Luxenburg och nu har vi mailat lite fram och tillbaka. Så om allt går som planerat så har jag en resa till bokad. Då åker jag i början av november och kommer hem i juli. Det hade varit sjukt kul. Familjen har tre flickor på 3, 11 och 15 år. Jag komme r även få chansen att bättra på min franska en del eftersom jag får möjlighet att plugga det där. Jag tycker det låter riktigt kul. Men det är riktigt snart. Fyller år snart och sen är det bara några dagar efter som jag åker då. Men dem ville ha mig där iaf så det är upp till mig nu. Vad säger ni? Låter det inte bra?;)

Sen har jag bokat min uppkörning btw + att jag har beställt en ny mobil. Jag är även börjat titta på laptops. För om jag nu reser vill jag gärna ha min egna dator med mig dit. Stackars mina besparingar.

/J


RSS 2.0