Sol i mitt Lux

Igår blev det afterwork med ett gäng tjejer. Jättetrevligt! Skönt att komma ut på kvällen och bara snacka av sig en massa.

Idag började jag jobba 11.40 och slutade 14.30 för Fredrika och Hedda skulle till tandläkaren. Då stack jag ut och sprang i 40 min, tro det eller ej. Riktigt skönt när det var sånt fint vårväder. Luxemburg har en jättestor park mitt i stan, inte alls långt från mitt hus så där sprang jag med lurarna i öronen. Fick lite färg på kinderna också ser jag nu. Solen tar ju ganska mycket vid denna tiden på året. Längtar tills det blir sånna här dagar varje dag.

Sen när jag kom hem dusha jag och tvättade en tvätt och sen såg jag på Lipstick Jungle. Chill i dill. Sånt är skönt ibland, att bara göra ingenting. Ikväll har jag också snackat med Jessica en lång stund på skype. Riktigt kul var det. Så länge sedan jag hörde din röst. Sen prata jag även med Pappi men då var ljudet ganska kass. Han tyckte det lät som det var krig i mitt rum. Han tyckte det lät som om om någon höll på att skjuta haha. Men det var kul att prata med honom också. Snart kommer ni hit. Längtar!

Jag hade fått min semesterersättning nu från Stortorget. Äntligen! Plus att jag hade fått ett fint betyg och ett årsbesked på vad jag tjänat förra året. Jag undrar var alla de pengarna har tagit vägen. Men men roligt att de uppskattat mitt arbete där. Då blir man så glader.

Det var en kvinna som ringde nu ikväll som ville ha barnvakt på lördag. Det var en familj som Linn brukade sitta barnvakt i innan hon åkte hem. Så hade hon tipsat om mig och gett dem mitt nummer. Så på lördag så är jag barnvakt för första gången i en okänd familj. Blir nog bra haha.

Imorgon blir det utgång med ett gäng tjejer med förfest hos mig. Ska bli jättekul. Det var ett tag sedan nu (om man inte räknar afterworksen).

Nä nu ska jag sova, för jag ska lämna Hedda imorgon på skolan vid halv 9, för Jenny är i Bryssel.


Sov gott mina kära



270109

Dagen började med ett trevligt besök av Maja som kom hit och åt frukost. Jag hade samlat ihop lite smått och gott som fanns i huset och så aslutade vi med små croissanter som Maja köpt med sig. Ibland behöver man lite vardagslyx, som vi brukar säga. Efter det gick jag till Heddas skola och Maja gick till skomakaren för hon hade hål i skorna hihi. Hoppas det blir bra nu när det var jag som tipsade om det. Sen gick jag och Hedda in till stan där vi mötte upp Jenny och gick till kommunen. Där fixade vi så jag står inskriven på den Luxemburgiska adressen. Var tydligen tvungen till det för att jag ska få köpa busskort. Jag fick en massa papper av henne och hon ville veta en massa. Men nu är det klart, vilket är skönt.

Sen lämnade Jenny oss och gick tillbaka till jobbet. Jag och Hedda gick ner under Hamilius för att fixa busskortet. Tror ni inte det är samma snubbe som sitter i luckan som förra gången. Sjukt otrevlig människa. Förra gången försökte jag förklara på engelska vad jag ville. Men då kunde han bara franska och tyska och menade att jag fick prata det annars fick det vara. Denna gången började jag prata franska med honom för att han skule bli glad. Men inte då han svarar på Luxemburgiska och så fortsätter det. Jag hade fyllt i ett formulär, precis som förra gången men glömt att skriva under med min signatur. Så fråga jag om jag kunde låna hans penna men det fick jag inte, så jag fick gå tillbaka till bordet där jag fyllde i blanketten och sen gå tillbaka till luckan och lämna det igen. Sen fick jag lämna pass, "bevis att jag bor här-lappen" , en bild och 50 euro. Sen kommer det sämsta. Jag fick inte heta Josefin på mitt busskort, utan Ida. Så nu heter jag Ida Andresson. KUL! Inte för att det är något fel på Ida men jag heter ju Josefin. När jag sa till honom att mitt tilltalsnamn är Josefin så vägrade han att fatta, då jag pratade franska. Trist snubbe. Men jag fick i alla fall ett busskort.

VI gick hem och åt lunch. Måns hade fixat den idag så det var bara att äta på. Sen jag jag och Hedda till Merl-parken där vi hade bestämt träffa med Anna och hennes "barn". Så fick dem leka en timme och mata ankorna osv. Kul att komma ut och göra lite sånna saker. Hade det bara varit lite varmare så hade det varit perfekt. Dagarna går så mycket fortare när barnen leker med varandra och man själv också kan snacka med någon kompis samtidigt som man observerar dem små söta liven.

Vi gick hem och så ritade vi igen. Det är riktigt kul faktiskt. Hedda ritade världens sötaste filur till mig idag haha. Den ska lätt in i min Lux-bok. Efter det kom Måns hem och vi drack lite kaffe. Så satte vi på en film och jag somande i soffan med Hedda i knäet. Myspys!

Sen blev det middag och efter det tog jag bussen till friskis och tränade ett sjukt tufft pass. Jag och Stina var ganska möra efteråt. Men det var smatidigt skönt att känna att man rört på sig. Längtar tills det blir lite varmare. Då ska jag ut och spinga lite på min ledighet. Men nu känns det fortfarande lite för kallt.

Igår var jag barnvakt på kvällen för Måns och Jenny skulle på konsert. Men Hedda ville ju inte somna. Det tog typ två timmar för henne att somna eller något. Jag höll ju t o m på att somna när jag låg där brevid henne. Vi läste ungefär 3 sagor + en påhittad berättelse. Sen sjön vi lite visor och jag kämpade med att få henne att blunda. Hon envisades dock med att hon inte kunde blunda. Men tillslut somnade hon och jag smög ut ur rummet, livrädd att hon skulle vakna haha.

Nu ska jag strax sova! Imorgon är det franska, det ska bli kuligt! Kanske afterwork på kvällen ?
Puss och Kram!






 

Besök i Bryssel

I fredags åkte jag och Maja och tränade på kvällen. Ett bra pass och vi kände oss duktiga efteråt. Inte varje dag man tränar en fredag. Det är ju vanligtvis den dagen i veckan man vill gå ut och dansa av sig. Men eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter och åka tåg till Bryssel så tänkte vi det var en bra idé att träna. Sen tog vi bussen hem till mig och lagade coscos, kotletter och vitlökssås. Gott gott. Sen såg vi på en film som var rätt så äcklig men ändå bra, Apocalypto. Det var massa offringar till gudarna hit och dit och huvudkaraktären sprang mest i hela filmen. Ajja vi kunde inte slita oss och var ändå uppe till 2 fast vi hade tänkt gå och lägga oss tidigt. Sen ställde vi klockan på 6.

När klockan ringde var vi sjukt trötta och jag förstår inte hur vi kom upp men vi gjorde det iaf och hann med bussar och tåg och allt vad vi skulle. Vi mötte upp med Elin på Gare och köpte frukost som vi åt på tåget. Tåget tog tre timmar och sen var vi framme i Belgiens huvudstad, Bryssel.  När vi kom dit började vi leta oss runt i staden efter olika sevärdheter. Vi såg bland annat Manneken Pis, eller den kissande pojken som är en som en stadssymbol. Vi gick på Grande place, det stora kända torget i Bryssel. Där tog vi även en kaffe på ett mysigt café. Sen gick vi en promenad i den mest kända och mest nämnvärda parken som heter Brussels Park. Den ligger precis vid sidan om det Kungliga Palatset. Vi tror där är finare på våren när alla växter inte är döda osv. Vi åt varsin belgisk våffla med choklad och jordgubbar. Det var nog den godaste våfflan jag ätit i mitt liv. Jag och Maja köpte även belgisk choklad i en jättefin butik. 100 kr för 500 g. Pralinerna är to die for, så goda är dem. Men den ska hålla länge så man äter med andakt.

Vi gick även in i katedralen, såg lite EU-byggnader, gick förbi ett stort casino, gick förbi en massa olika statyer osv osv. Vi såg mycket fint och fick även mycket bilder på det. Tills min kameras batteri dog. Men Majas levde så det var okey. Vi shoppade även litegrann. När vi väl hittat shoppinggatan. Det var inte så jättelätt som man kan tänka sig. Men jag köpte en väska på HM för 5 euro, en kjol för samma pris och ett armband med rosa rosor på för 8 euro. Sen köpte jag två diadem på Claire's för runt 5-6 euro. Beroende? Svar: Ja! Elin avvek tidigare och tog tåget hem vid 3 men jag och Maja var kvar till runt halv 7. Sen köpte vi varsin Sub, varsitt äpple och vatten som vi åt på tåget hem. Vi köpte även med oss lite alkoläsk. Bacardi breezer och Smirnoff ice. De säljer ju inte det i Luxemburg och det kan ju vara gott när man ska ut. Väl på tåget spelade vi UNO och åt vara subs. Najs! Både kände sig ganska döda och vi somnade både två efter ett tag.

Det var en riktigt rolig och bra dag med underbara tjejer! Tack så mycket ! Är så glad att jag har träffat så bra tjejer här nere.

Idag åt jag sen frukost. Nybakta scones som Måns hade gjort, gjorde en kopp tee och "läste tidningen". Jag läste lite om konstångings VM och jag förstod nästan allt utom små enstaka ord. Stolt! Sen gick jag upp på rummet och läg i min säng och läste "När jag hör din röst".  Andra boken av Stephanie Meyer som har skrivit " Om jag kunde drömma (Twilight). Så eftersom jag inte kunde släppa boken läste jag ut den halvan av boken jag hade kvar. Riktigt bra!

Sen gick jag ner och åt middag och efter det mötte jag upp en massa tjejer på Italianos. Det blev en mysig fika och en massa snack och skratt. Perfekt söndag! Idag är det även tre veckor kvar tills mamma, pappa och Elli kommer hit. SKa bli så roligt. Längtar!

Imorgon börjar franskan, så jag har kollat igenom lite vad vi gjorde på förra kursen. Så vi får se hur detta ska gå.
















Här fick ni en liten inblick från min Brysselresa.

Nu ska jag sova! Puss och Kram

Fredag

Nu är det äntligen fredag. Men veckan har ändå gått ganska fort, tycker jag. Idag kom Maja hit på lunchen och åt med mig, Hedda och Fredrika. Sen vid två gick jag och Maja och lämna Hedda på dagis och sen gick vi in till stan, köpte tågbiljetter till Bryssel och tog en fika.

Nu har vi varit och tränat och lagat mat här hemma till oss. Fläskkottlet med coscos och vitlökssås. Mums! Sen ska vi se på film eller något. Vi ska upp vid 6 imorgon och åka ner till centralen för att möta upp Elin. Sen ska vi köpa med oss lite frukost att äta på tåget påväg till Bryssel, Belgien. Nu hoppas vi bara på fint väder. Idag har det spöregnat hela dagen nämligen. Men enlig Måns ska det bli fint väder i helgen så vi litar på det!

Nu är det snart bara 3 veckor tills Mammi, pappi och Elli kommer hit. Längtar!! Hoppas Jessica och Carro kommer också, men vi får se.

Puss och Kram!

Afterwork

Igår stack jag och in till stan för att möta upp Maja för att gå på afterwork. Vi gick till ett ställe som heter Apoteca som ligger mitt i stan. Det var en riktigt mysig lokal. Vi betalade vars 1 euro och hängde in jackan. När vi väl var inne fick vi gratis italiensk buffé. Najs! Vi köpte vars ett glas vitt vin och satte oss i folkmängden. Där var riktigt mycket folk. Dock mest i åldern 25-35. Men men vi hade trevligt ändå. Sen kom Elin också, trevligt trevligt. Där kom en man från Lettland eller något och började prata med oss. Han sa att han ville ha våra nummer så han kunde fixa fester till oss där vi kunde träffa luxemburgiska killar osv. Men det var vi inte jätteintresserade av så vi iggade honom efter ett tag. Sen började vi prata med de som satt på andra sidan om oss istället. Mycket trevligare. En av dem kunde t o m lite svenska. Alla tre jobbade på en svensk bank i Luxemburg. Coolt! De bjöd oss på varsin Mojitooo. Det var en riktigt rolig kväll tjejer! Det får vi göra fler gånger.

I helgen blir det tåg till Bryssel med samma tjejer! Ska bli riktigt kul!

Idag började det snöa något galet mycket. Snöflingor stora som bommullstussar. Det var väldigt fint i för sig men jag vill så gärna ha vår nu.

Idag har jag sett på Mamma mia och Night at the Museum med Fredrika och Hedda. Fredrika har varit sjuk två dagar i rad nu, stackaren. Alla i familjen här är snart sjuka. Hoppas inte jag blir det igen. Orkar inte förkyldning. Men vi har hållit henne sällskap idag i alla fall. Så sjöng vi lite sing star imorse också, jag och freddy. Svenska slager. Så dagen har inte varit så tokig med andra ord.

Här kommer lite bilder från gårdagen.

 
 Moi!



Maja


Jag, Maja och Elin



Drinken jag blev bjuden på


Nu ska jag snart se på lite One Tree Hill. Är lite smått beroende av serier vissa kvällar. Nu går EM i konståkning på tv där hemma men det kan jag inte se på här. Men läste dock en artikel i tidningen Le voix ( på franska) imorse om Brian Joubert och Thomas Verner. Lite coolt att jag förstod hela.

PUSS OCH KRAM / Josefin

Helgen som varit

Varför har jag sån otur? Jag blir så irriterad när jag hela tiden råkar ut för Luxemburgare som envisas med att inte kunna engelska. Vad är det för något? Tyska eller franska går bra. Okey, tänkte jag. Då får jag väl ta det på franska då. Jag skulle ett busskort så jag slipper betala 1,5 euro varje gång jag ska åka buss. Då ska man fylla i en blankett och sen lämna ett foto och visa leg. Allt det gjorde jag. Men då fick jag inte något busskort för att jag inte stod registrerad på den luxemburgiska adressen. Nehe, tänkte jag. Nu när jag äntligen fått ett kort att använda till busskortet. Men sen ringde jag Jenny och hon sa att de ska hjälpa mig med det. Men vad jag blir trött på dem där luxemburgarna ibland. Alla de andra au pairerna har ju fått köpa busskort!!!

I lördags hade Felicia och Mirabell gjort hemmalagad Sushi. så jag och Maja åt här hemma.  Det var riktigt gott! Sen åkte vi hem till Maja och kollade på film och svensk tv. Vi festade till det lite med glass nu eftersom det är helg. Vi är ju nyttiga på vardagarna förstår ni. I söndags hade vi tänkt "uppleva" Luxemburg från dess bästa sida. Men ack!! Det regnade från och till hela dagen. Men det slutade i alla fall med en 45 minuters promenad runt om i Luxemburg. Sen gick vi hem till mig och åt lite "andra frukost". När klockan närmade sig halv 6 gick vi in till Italiano i stan för att äta. Det blev crepe med skinka, mozzarella och tomat. Sjukt gott! Senköpte vi vars en cappucino och delade på en glass med frukt. Supergott. Vi var nog tio au pairer totalt på Italiano igår. Det var riktigt trevligt!

Nu har jag och Hedda lekt med lera och byggt figurer. Snart blir det middag och sen träning!!
Idag ska jag inviga min "Hello Kitty" - vattenflaska. Elin, du kommer vara avundsjuk på mig hela passet när du ser så många som vill ha en sån flaska som jag har haha.

Det är jättekul att det ramlar in en hel del kommentarer nu! Det blir roligare att skriva då. :)

För att förtydliga varför jag inte är tonåring om 9 månader är för att jag fyller 20 år då. Inget annat, haha!

Puss och kram!





Mitt Lux!








Jag har satt upp en massa bilder på väggen nu. Är riktigt nöjd om jag får säga det själv.


Coldplay!!!

Nu är det bestämt, bokat och klart! Jag och Lix ska till Stockholm i augusti och se på COLDPLAY! Kan ni fatta det? 

Det kommer verkligen bli en upplevelse ut över det vanliga.




<3





Men jag får inte längta än, för där finns så mycket som jag ska göra innan dess!

Jag har fått en riktig aptit på livet under de senaste månaderna. Jag vill göra och se så mycket! Hur ska man hinna med allt? Jag vill stanna i denna åldern ett tag eftersom det känns som att det är nu man ska hinna med allt det där som man vill göra.. Men jag har 9 månader kvar som tonåring, det är alltid något!

Sov gott på er alla (L)

Isbana utomhus

I helgen har jag hunnit med mycket. I fredags var jag på bio med Maja, Elin, Stina, Hanna och en ny tjej som heter Malin. Vi såg Australia som var helt okey. Den var lite lång tyckte jag. Men det blev en mysig fredags kväll och efter bion åkte jag och Maja hem till mig och hon sov över här. På morgonen kom Stina och Elin och hämta upp oss och vi åkte till Trier i Tyskland. Där hämta vi ut våra biljetter till Abba-the show som vi ska se i början på nästa månad. Sen blev det lite shopping, lunch och fika i den fina staden. På kvällen lämna Elin av Maja och mig hemma hos Maja där vi spela Wii och såg på film. Lagom lugn och mysig kväll.

Igår var jag och min Lux-familj och åkte skridskor på en utomhusbana i Luxembourg, nära tyska gränsen. Staden heter Beaufort men kallas "La petite Swiss" Det lilla Schweiz. Det var jättemysigt och vi åkte skridskor i  flera timmar. Det var fint väder med strålande sol, där var snö och isbanan låg in mellan massa granar. Riktigt fint! Sen åt vi lunch och åkte lite till. Sen stannade vi till vid ett jättefint gammalt slott i samma stad. Tog lite bilder och sånt så ni får se. Sen åkte vi hem och åt och sen gick jag in till stan för att träffa en massa tjejer på Italiano. Första besöket på året och det blev riktigt kul. Satt där i flera timmar och snackade om allt och inget. Fick träffa två nya tjejer också som verkade jättetrevliga. Kul med possitiva tjejer!

Idag har jag fixat och donat i huset och sen hämtade jag Hedda på dagis. När vi varit hemma i ungefär 20 min går hon upp på sitt rum och är där i typ 5 min. Under tiden börjar jag fixa med maten. Sen kommer hon ner och säger " titta Josefin, jag är en tiger". Då har hon målat sig med en blå penna i hela huvudet och på händerna så det ser ut som hon har en massa blodådror i hela huvudet. Sen ringer det på ytterdörren och Maja kommer på besök. Sen fick jag skubba barnet med alla möjliga tvålar och saker. Men det gick inte bort helt ändå. Haha hon är allt bra rolig den tösabiten.



Jag och min lilla Hedda på isen!


    

Slottet i Beaufort, Luxembourg



Snart kommer mamma, pappa och Elli och hälsar på mig! Nu planerar även Jessica och Carro att komma veckan efter . Sjukt kul att ni kommer hit och hälsar på mig här så jag kan visa er mitt liv i Lux.


Puss och Kram

2008, del 3

Jag kände att denna delen av året behövde ett nytt och eget inlägg. Vi är nämligen inne på månaderna;

NOVEMBER och DECEMBER

Den började med Saras 18 årsfest. Som jag oxå såg lite som en avskedsfest. För bara några dagar senare flyttade jag till Luxemburg för att jobba som au pair och där är jag än idag. Sedan jag kom hit har jag hunnit med en hel del. Jag har träffat en hel del nya vänner. Riktigt kul!

Några saker som har hänt är:

Jag, Elin och Stina bilade ner till Metz, en fransk stad, och shoppade. Det var min tredje dag här haha. Sen på kvällen hade vi filmmys hemma hos Stina och Elin och Sara var också där. 

På söndagen var jag på Italianos, en glassbar i stan som många au parier går till varje söndag.

Veckan efter träffade jag Maja för första gången och vi gick och fikade i stan. Sen var jag och Elin på bio och såg James Bond och så gick jag ut med Maja, hennes syster, Stina och Emelie. 
 
Jag började träna på friskis mer och mer och köpte ett halvårskort. Jag började på min intensivkurs i franska som varade i tre veckor. Jag var på Ikea i Belgien med Jenny och Fredrika och inhandlade lite nya saker till mitt rum och en julklapp till Hedda.

Sen började jag umgås med Maja, Karro, Linn och Sofie mer och mer. Vi gick ut och festa, åt på resturang, gick till luciaträningen, Italianos och var i stan osv.

Jag och Karro började träffas med barnen varje tisdag och det blev sjukt bra dagar.

Sen gick vi på Julmarknader och åkte till Trier, en tysk stad. Där shoppade vi, fikade och gick på julmarknaden.

Sen var det lucia och till sist blev jag lucia ändå vilket var sjukt kul. Jag gick även i ett luciatåg på Ikano bank och på Ikea i Belgien men där var jag tärna.

Vi gick på Ladies night och många av de sista kvällarna innan jullovet spenderades på Scotts.

Familjen här hade glöggfest och jag och Felicia och hennes kompis hjälpte till. Vi hade jättekul i köket fasten vi jobbade hårt! Men vi fick mycket beröm och 30 euro var som tack för hjälpen.

Sen var dagen där när jag skulle åka hem på jullovet. Väl hemma kramade jag om alla och satt med min Hobbe i knäet i ungefär 20 minuter medans han ylade och inte ville hoppa ner ur mitt knä. Så sjukt bäst är han!

Under lovet hann jag med en massa men det har jag nästan precis skrivit om i min blogg så jag känner inte att jag behöver dra upp allt det igen.




Så nu var jag äntligen klar med en aningen skrivkramp i fingrarna!

 PUSS

2008, del 2

Nu kommer andra delen av mitt 2008. Denna delen av året har enligt mig varit den bästa! Ni lär märka varför.


JUNI

FÖR JAG TOG STUDENTEN!!!!!

Denna dagen var obeskrivligt bra på alla sätt! Så underbart rolig. Jag fick spendera dagen med dem jag tycker allra bäst om. Hur bra är inte det? Mina underbara klasskompisar, mina bästa vänner, min underbara familj och släkt. Sen att dagen bara var min var inte heller helt fel.
















Som ni ser på bilderna var denna dagen BÄST!


Dagen efter var Borgars student och jag och Madde åkte runt på massa studenter. Bland annat Krissans och Miccans. Sen gick vi på Borgars studentfest på Amiralen. Sjukt rolig kväll som slutade på ett helt annat sätt.




Veckan flöt på och fler studenter blev det. Bland annat till min barndomskompis Simon i Sygehamn. 

 
Samma vecka fick jag och min familj ett litet tilskott. Nämligen min söta vovve HOBBE!








Så sjukt liten och söt var han när vi fick honom. Han är fortfarande sötast i världen och när jag är här i Lux saknar jag honom sjukt mycket. <3


Sen kom skolavslutningen och vi lämnade Petri för alltid! Denna dagen var vädert ingen höjdare. Men vem bryr sig när vi hade världens bästa väder på studenten.



På kvällen gick jag, Madde och Emma till Etage där vi mötte upp med några andra.

Efter skolan slutat så började jobbet dra igång och hela sommaren bestod i stort sätt av jobb. Det började på Stortorget där jag jobbade några dagar i veckan. Sen blev det mer och jag jobbade även nätten vilket jag hatade.


Sen kom midsommar. Jag, Carro, Jessica och Sara åt först middag hemma hos mig med min familj och några vänner till dem. Sen åkte vi vidare till fest i Toftanäs. På vägen ska jag självklart ramla när vi springer till bussen. Det räcker inte utan jag stukar foten som sen blir svullen. Sen fick jag skrapsår på båda knäna och händerna. Ändå kul ( höhö)! Men inte gav jag mig, jag skulle på festen. Det var ju ändå midsommar. Så jag hoppade på bussen efter att Jessica fiskat upp min sko under bussen. Jag fick plåster av busschauffören som tyckte synd om mig och ett par nya strumpbyxor av Carro. Väl framme hoppade jag i en evighet på en fot, med stöd av mina snälla vänner, fram till festen. Väl där hade vi faktiskt trevligt. Där träffa vi Järpell och Mackisen haha. Snälla som de var hjälpte dem mig tillbaka till busshållsplatsen sen när vi alla skulle hem senare på natten. Om jag inte har fel för mig blev jag buren en bra bit. Schysst!

Dagen efter blev ett helvete då jag skulle jobba. Hade en stukad fot som var blå och orörlig och omlindad. Jag hoppde runt på en fot och öppnade själv hela stället. Förstår inte hur det gick till. Som pricken över i:et råkade jag spilla ut massa hundra gradigt vatten på foten oxå så den blev lite brännskadad.  Inte mina bästa dagar kanske.


Några dagar senare kom den efterlängade filmen ut. Sex and the city, såklart! Den såg jag med mina s3b-girls. Mysigt som vanligt. Det blev även andra myskvällar och dagar med er i sommras.


JULI

Jag började jobba på Ljungens camping som Pontus tipsade mig om. Jag tog mig också i kragen och skrev in mig på körskolan. Det var några veckor under sommaren som var riktigt jobbiga, Jag hade två jobb, övningskörning och pluggade teori samtidigt. Då var jag inte i mitt bästa tillstånd.  Det var i alla fall kul att jobba med någon man kände och sen lärde känna bättre.  Sen gick Falserbo hourse show- veckan mot sitt slut och vi gick på Strandbaden. Det var faktiskt roligare än jag trodde.


Sen fyllde Jessica 18 till slut och jag och Carro firade henne stort! Här på bilden är vi på väg dit!





Sen klara jag minsan min teori!!!! Jag och Jessica på samma dag t o m. Riktigt kul!


AUGUSTI

Sen kom äntligen augusti vilket betydde mindre jobb, mer fritid och mer pengar i plånboken. Men det bästa var ändå Ayia Napa, Cypern men mina två absolut bästa vänner!! Jesscia och Caroline. En himlans bra vecka! Love you girls!



Vi på ballkongen


 Jessica och jag innan utgång



Carro och jag .. Bakom oss ser man lite av hotellet


 
Jessica och jag vid den FINA stranden



HAHA så sjukt! Klassikern:)



Jessica hade kräftskiva hemma hos sig. Sjukt gott och riktigt mysigt!


Sen kom dagen jag gjorde halkan och klarade den :D (jag vet att typ alla gör det men ändå!)


SEPTEMBER

Denna månaden var full av fester, jobb, övningskörning osv. Men även en resa till danmark och middagar med mina kära s3b-tjejer.


OKTOBER

Denna månaden var både bra och dålig. Jättebra och jättedålig. Jätteroligt var att fylla 19 och att jag och Charlotte hälsade på Karin i Norge. Jättetråkigt var att jag missade min uppkörningen.


Men för att börja från början så åkte jag och Charlotte till Norge och vår kära Karin.  Det var en jättemysig helg i ett rikgtigt mysigt land. Har till och med planer på att kanske jobba där sen när min Lux-tid är slut. VI firade Karins födelsedag med god mat och tårta. Dagen efter gick vi ut i Oslo town på ett ställe som heter Gossip room. Vi var även i stan och shoppade och sen var vi riktiga turister också. Vi besökte Vigelandsparken med jakt på den kända, nakna bebisen.

Det blev mycket fina bilder därifrån också, på mig och mina fina vänner. VI åkte spårvagn, T-bana, åt norksa våfflor, tittade på en fästning ute vid vattnet, tittade på slottet och åt en mysig middag på en av Karins favoritresturanger. Sen såg vi Mamma mia på kvällen som jag innan dess inte hade sett. Så sjukt mysig film. Man blir så glad av musiken, som i filmen får en helt annan betydelse än när man bara hört låtarna innan. Karin hade i alla fall en jättemysig lägenhet med trevliga rumskompisar. Det var en rikigt rolig helg och när den var slut hade jag och Challe ytterligare 8 h bussfärd hem till lilla Sverige och Malmö. Men vi underhöll oss med en massa konstiga lekar.








Jag och i bakgrunden är den kända statyn på en naken bebis.



Vi hittade en marknad med en massa roliga smycken. Jag var sold!













En massa underbara bilder!
Om de ska visas någonstans och någongång så är det väl ändå nu:D

Sen en vecka senare fyllde jag 19 år! Ett år kvar som tonåring. Det känns lite sjukt!
Jag hade en jättetrevlig middag med mina närmaste och sen gick vi ut och firade vidare på Hipp!

Sen fyllde Elli 17 år och vi hade gemensam släktmiddag. Mysigt!


Året 2008

År tvåtusenåtta firades med middag hemma hos mig och sen fest hemma hos Maria med Jessica och Caroline. Där var en hel del classmates också. En riktigt bra kväll var det.
 

JANUARI


Januari var månaden då jag var mycket på Kb med mina kompisar. Tills den kvällen jag hamnade på akuten mitt i natten. Det var kvällen jag blev nerknuffad från scenen inne på Kb. Då fick jag och Carro åka ambulans och jag fick sova på sjukhuset. Jag fick hjärnskakning och fick sy flera stygn i bakhuvudet. riktigt läskig kväll.


                           
                            Jessica, Caroline och jag hemma hos Emma innan Kb ( kvällen jag hamna på akuten)



FEBRUARI


Maria hade 19-årsmiddag och sen blev det utgång till Slagt.

Jag och s3b-tjejerna var på À pre ski fest med förfest hos Ivan. Jag var utrustad med benvärmare och goggels. Kvällen tog dock en skarp vänding och jag och Karin tog på oss ett inte allt för lätt uppdrag. vilket projekt det blev mitt i natten och så rädda vi blev haha. För vissas skull nämner jag inte vad det handlar om.

Sen kom alla hjärtans dag och vi singlar träffades på Via veneto och åt middag.  Jag, Lisa, Karin och Madde- vilken date!

Madde hade 19- årsmiddag och sen blev det utgång till Kb.

   
                                                                               
                                                                      


                                              



MARS


Mars var den månaden jag och Jessica åkte till Göteborg för att se på VM i konståkning. Det var en riktigt galen upplevelse att sitta där på Skandinavium och se alla dem duktiga åka. Det blev även mycket shopping, fika och mys på vårt hotellrum.  Gud vad roligt vi hade det dem dagarna. 

                                                 

                                                                       

                                                                                                              Jag utanför Skandinavium


APRIL


Månaden vi lämnade in Projektarbetet och sen firade på Lilla Torg och sen hos Thomas.

Petri fyllde 100 år

Carro fyllde 17 år

Jag, Madde, Karin, Challe och Emma åkte till Göteborg på "klassresa". Sjukt rolig resa med mycket fest, shopping och det vi är bäst på , KÄRLEK!


Kommer ni ihåg:

När Madde frågade om vi snart var framme, när bussen rullat i 2 min?

När vi kom fram till "hotellet" och trodde vi skulle bo i de skabbiga barackerna?

När ingen ville ha den enda sängen som inte var en våningssäng?

När alla ville ha min säng, den enda
När Emma slog huvudet i en brevlåda och fick åka ambulans?

När vi stod på VIP-listan på Deep (23) i Göteborg och hade en underbar natt?

När vi hittade ett gäng Göteborgsbrats som bjöd på skumpa och jordgubbar?

När vi kom in VIP på Parklane (22) och hade ytterligare en kväll med riktigt flyt?

När vi alla ville ha likadana klännigar?



  För vi älskar Göteborg!                                                                           



Lilla torg
                                                                                                







 
Vi firade att solen tittade fram.





MAJ


Lisa fyllde 19 och hon hade fest hos sig!



Det var bal på slottet (Hilton) med alla 3:or på S:t Petri.





                                                                                                                             Jag i trädgården innan vi åkte till Ivan för uppsamling och fördrink innan balen



                                                                                                                                                                         Jag och mina tjejer (- challis) <3



Vi hade brännbollsturnering mellan Petri och Borgar. Självklart vann ju vi!! Sen grillade vi på Tallriken i Pildammsparken. Mysigt!




Betygen sattes denna månaden!!


Vi hade galna utsparkslekar i Slottsparken.

                                                                                                          


Sen började studentern i slutet på Maj. Först ut var Bladins och jag och Karin gick på Christians Student. Sjuk kvä


 





Sist men inte minst var jag och familjen på bröllop hos våra grannar.
 






Nu orkar jag inte mer. Så resten av året lägger jag upp imorgon!

Puss hej










Tillbaka i Lux..

efter två helt underbara veckor i Sverige. Jag har hunnit träffa en massa vänner, min underbara familj och släkt. Jag har firat jul hemma i år med familjen och mormor och morfar. Det var jättemysigt! Fick över förväntan många julklappar och fina var dem med. Sen firade jag nyår med världens bästa Carro. Det började med middag i Lomma med supergod mat och sen vidare till Carlssons trädgård i Lund för att fira det nya året. Det blev en rolig kväll även fasst man saknade en del som man också velat fira in det nya året med.

Under lovet har jag också hunnit med en hel del annat. Jag har sett Twilight två gånger på bio, en gång med syster yster och en gång med Charlotte och Lisa. Lika bra båda gångerna. Love it ! Sen har jag varit ute och festat en hel del gånger också. Först på juldagen med Challe, Lix och Kurre. Det blev förfest och catch up hemma hos Lisa och sen utgång till Buddha, White. Det blev en riktigt bra kväll. Dagen efter blev det Julrean i stan. Riktigt farligt om jag får säga det själv. Köpte en ny kamera också för den andra råka jag tappa i marken påväg till Buddha dagen innan. Sen blev det utgång med Jessica på lördagen efter en sväng på Nova lund. Förfest hemma hos Jessica och sen utgång till Crown. Där mötte vi upp med Challe och Elsa. Denna kvällen blev också riktigt lyckad. Vi blev bjudna på dyr champagne och dansa hela natten. Det blev en sen kväll som slutade med ett och annat missförstånd haha.

Det blev även en roadtrip, till barsebäck till Sebastian, med Emma och Jessica. Där träffa vi Sara mf. Dem andra bada Jacuzzi men vi hade glömt bikini så vi fick skylla oss själva. Vi var iaf duktiga på att sätta igång strömmen när det blev x antal strömavbrott.

Det blev en singstarkväll med S3b-tjejerna (-Maddis) hemma hos Challe. Sjukt kul var det! Mamma mia tema, mycket sång och toner ( bra och dåliga), upprörda sångare över mickarnas kvalitet och massa kärlek. Har saknat våra kvällar.

Sen blev det som sagt bio och mycket fikor i stan. Träffade Maria också. Det var sjukt länge sedan. Kul att träffa henne igen. 

I förrgår hade jag avskedsmiddag med mina käraste två vänner. Jessica och jag var och handla lite smått och gott och sen åkte vi hem till Carro och laga mat, åt mat och snacka en massa skit. Saknar oss när jag inte är hemma. Vi är så bra!

Det blev även några mysiga hemmakvällar med min underbara familj och min Hobbe. Kommer sakna honom sjukt mycket. Speciellt på morgonarna när han hoppar upp i sängen och vill dra upp mig och viftar hysteriskt på svansen. Min sötnos! Sen kommer jag saknar att äta frukost med mamma. Mysiga kvällar framför tvn med familjen och min syster. Galet, du var den jag grät över att lämna. Kommer sakna dig. Tycker det är så kul att vi har blivit mycket bättre vänner. 

Nu är jag iaf tillbaka i Lux. Resan hit tog 13 timmar. Först bil till centralen i Malmö sen tåg till Göteborg. Väntetid en timme och sen flygbuss till Säve. Väntetid tre timmar och sen flyg till Frankfurt. Då hade jag i alla fall de andra Lux- tjejerna med mig. Så åt vi middag på flygplatsen i väntan på flygbussen som skulle ta oss till Lux. Väl framme i Lux går min buss
"hem" precis när jag hoppar av flygbussen så jag fick skjuts av Elins ap-pappa hem till huset. En galet lång resa. När jag kom fram så hade familjen också precis kommit fram. Efter att vi lastat in allt blev det lite kvällsmat och lite catch up och sen sängen för allas del. Alla var ganska utmattade om man säger så. 

Nu sitter jag här med en förkyldning om ringad av näsdroppar, mammas hemalagade skorpor, te hemifrån och min underbara dator. Hur skulle jag klarat mig utan den. 

Snart kommer en årskrönika från mitt 2008. Så ni har något att se fram emot.!

Puss och kram skummbanan
 


RSS 2.0