Fredag och lov!

I tisdags kom Karro hit och sov över. Superkul att träffa henne igen. Hon är ju en sjukt härlig tjej. På onsdagen gick jag på franskan och Karro åkte hem till Sofie. Sen jobbade jag och på kvällen blev det fika och bio på Utopolis. Vi såg "Millenuim - Män som hatar kvinnor" på SVENSKA. Så himla coolt! Det var en grymt bra film men välditg obehaglig och hemsk att se såklart. Åt inte ens upp mitt lilla choklad för jag var så koncentrerad på filmen. Annars brukar jag ätit upp allt innan bion ens har börjat. Sen fick vi skjuts hem av Xavier, Pontus luxemburgiska kompis.

Igår var jag ledig så jag mötte upp Camilla och Eva-lis och gick in och lunchade i stan. Vi tog med oss maten och satte oss i parken och åt. Sen kom Anna också och vi satt och snackade ett tag. Sen var jag tvungen att gå för jag skulle sitta barnvakt i en annan familj i 3 timmar. Har aldrig varit med om något likande. Helt sjukt! Bebisen skrek hela tiden och tvååringen sprang runt mig samtidigt och skrek. Jag trodde jag skulle dö. Så jag fick ringa föräldrarna så de kom en timme tidigare. Förstår inte vad som tagit åt barnen för jag har ju passat samma barn många gånger.  Fick i alla fall lite extra pengar och även skjuts hem då det regnade.

På kvällen tog jag, Camilla och Eva-lis bussen hem till Tova och Stina för att ha en myskväll. Vi skulle se på film och ha det mysigt men eftersom Eva-lis glömde dvd så blev det ingen film sedd. Men vi sysselsatte oss på annat sätt genom att t ex lyssna på fjortismusik (en massa gamla sommarplågor) och äta choklad.

Imorse jobbade jag 8-9 då Jenny skulle tidigare till jobbet. Så jag gjorde frukost till Hedda och hjälpte henne med allt som ska göras på morgonen. Sen gick vi till skolan och när jag lämnat henne gick jag hem och solade i trädgården. Sen hämtade jag henne igen och vi lagade lunch och satt där ute och åt. Inte långt efter kom familjen hem och då slutade jag. De har nämligen åkt till Sverige nu. Så jag är ensam i huset till måndag. Nu har jag, Karro, Tova och Stina varit och handlat mat till ikväll och jag och TOIVO har även köpt billjetter till ROCK À FIELD. Kommer bli så kul! 

Ikväll blir det cocktailparty @ Josefins place. Först bjuds det på Tacos och sedan drinkar som Anna ska stå för. Temat är alltstå klänning då det är cocktailparty. Frågan är vilken klänning jag ska ha ? Nu ska jag fixa i huset och sånt och sen göra vid mig. Är riktigt pepp inför ikväll.

Vi hörs och ses! (På måndag stiger jag i land på svenska marker) <3




190509

I fredags vinkade jag och några tjejer av Maja på flygplatsen. Det var lite deppigt! Kan inte riktigt förstå att hon inte kommer vara mer i Lux. Men vi bor relativt nära varandra hemma i Sverige så än är vi inte av med varandra. Det var lite
roligt att pappa ringde till Telenor för någon dag sedan och skulle fråga något om våra abonnemang och det är Majas mamma som svarar. De kommer fram till att det är ett av nummerna som inte ringer så mycket just nu. Då säger pappa att det är för att Josefin är i Luxemburg som au-pair. Då vet Majas mamma vem jag är haha. Världen är liten.

På fredagskvällen åkte jag, Tova, Pontus och Hanna hem till Ema och kollade på film och hade det mysigt. VI fick skjuts både dit och hem, så himla snällt. Det var dock riktigt tråkigt att säga hej då till lilla Ema. Hon bor ju långt upp i landet så vi lär kanske inte träffas så mycket sen. Men vi måste försöka!!


Tova sov över hos mig och efter cirka 2,5 h sömn åker vi till stationen för att möta upp de andra tjejerna som vi skulle till Bryssel med. Cirka 3 h tågresa senare var vi framme i Belgiens huvudstad. Det blev lite turistande och lite shopping. Jag köpte minsan två klänningar och två örhängen. Sjukt nöjd! Vi åt jättegoda våfflor och hamnade mitt i en jättestor gayparad. Roligt med musik och en massa folk men samtidigt var det lite jobbigt när vi skulle ta oss igenom hela paraden då vi skulle hinna med tåget. Men vi hann tillslut. Lagom sliten var man när man kom hem till Lux igen. Men vi åkte hem, dressade om till partykläder och gick in till Crossfire för att se på eurovision. Där mötte vi upp Pontus och Xavier. Sen kom Camilla också. Synd att det var så mycket folk där inne bara för man hörde knappt låtarna. Men det var trevligt ändå. Grattis Norge! Roligt med två skandinaviska länder på topp 2. Sen gick vi vidare till K'ramba. Mike, dj:n höll ett fint tal till oss svenska tjejer. Rolig kväll men trist att jag ramlade och slog huvudet i ett bord. Hjärnskakning light eller något. Nu mår jag bra iaf. So don't worry! Det blev en lång promenad hem men som tur var så var vi två stycken. Toivo och jag!









På söndagen åkte jag och Tova in till stan och mötte upp Emelie, Eva-lis och Camilla. Vi åt på Chis chis och det blev en tacotallrik som var jättegod. Sen gick vi en sväng på marknaden igen. Sista dagen den var här och efter det så åkte vi till Bonnevoie och kollade på Saras handbollsmatch. Denna gången så vann de. Grattis!

Igår sa vi hej då till Sara som åker hem i veckan. Så vi tog en fika på Italiano. Vi kunde t o m sitta ute till 22 för det var ganska varmt. Härligt!
Idag kommer Karro hit. Det var 5 månader sedan jag träffade henne så det ska bli superkul att träffa henne. Nu ska jag gå och handla lite mat för jag ska laga middagen ikväll. Sen ska jag hämta Hedda på skolan.

Om mindre än en vecka är jag hemma i Malmö!! Då väntas bal (ja, jag har blivit bjuden på sunds bal) , studenter, klassreunion och sökande fter jobb.

Puss och kram

Dålig på att uppdatera

Jag är sjukt dålig på uppdatering känner jag. Men jag har helt enkelt inte haft någon tid till det. Kör en snabb veckorgenomgång.

Fredag: Maja och Camilla kom hit på kvällen och vi gjorde oss igorning, sen firade vi Hanna och Eva-lis som fyllde 20 år. Vi åt på en italiensk restaurang i stan och sen gick vi ut och dansade på K'ramba och Apoteca. Vi hamnar alltid där, med det är bra musik och trevligt folk. Bra när man "känner" dj:n och kan önska alla låtar man vill. Det var en superbra kväll med härligt folk. Sen sov Maja här ( för sista gången) :( Fy vad jag kommer sakna dessa kvällar nu när alla åker hem.




Maja, jag och Camilla


Felicia och jag



Jag på restaurangen



Födelsedagsgrisarna



 
Maja och jag inne på K'ramba



Vilket gäng!


Lördag: Då var det skattjakt som stod på schemat. Anna och Emelie hade satt ihop en fin dikt om oss alla au-pairer som Anna började med att läsa upp. Sen blev vi indelade i olika grupper efter från vilken del av Sverige vi kommer ifrån. Sen fick vi vars ett kuvert med en massa uppgifter som skulle göras. "ta kort på, hämta hit och utmaningar". Team Skåne vann minsan. Jag, Maja, Sofie och Anna. Anna var vår hero. Hon bangade inte för något. Efter tävlingen var slut satt vi och mös i parken. Sen gick Maja och jag hem till mig och vilade lite. Sen  träffade vi  Camilla  i stan och åt  middag. Efter det åkte jag till mitt barnvaktsjobb i Sandweiler. Satt barnvakt mellan 18.30 och 2. Ganska segt men barnet var gulligt. Satt och zappade mellan olika kanaler hela kvällen. Vet inte hur mycket jag såg på egentligen. Två-tre filmer och en massa serier. Lite mysigt men ganska segt. Hade velat vara ute med de andra istället. Sen fick jag dåligt med betalt också plus att taxin var svindyr. Ush, ingen bra kväll. Men lite extra pengar blev det i alla fall.




Team SKÅNE!



Pontus och jag försöker hjälpa Anna ner från trädet. Kul att vi gör exakt likadant.



Vi har hämtat saker hemma hos mig och kör det i kundvagnar. Vadå smart?


På söndagen träffade jag  Maja, Tova och Sofie och vi satt i solen och snacka lite, sen tog vi fina fotton vid en av broarna i Lux. Efter det besökte vi "Casamates" i stan. Det är gångar under jorden som byggdes 963. Ganska häftigt att se. Man måste ju faktiskt uppleva Luxemburgs historia lite när man är här. Sen gick vi till marknaden i stan och köpte varsin rämm. Mums! Efter det blev det fika på donken och sen Italiano. Majas sista söndag där. På impuls åkter vi därefter och kollade på Saras handbollsmatch ute i ingenstans. Så det blev en liten roadtrip. Spontant är bra!






 





Måndag: Crossfire med Maja och Camilla. Satt och snackade och tittade på fotboll. Myspys!

Tisdag: Maja hämtade upp mig och vi åkte hem till henne. Vi åt frukost, bytade bilder och jag fick en massa veckotidningar mm som hon inte hade plats att ta hem. Snällis! Sen åkte jag och hämtade Hedda på skolan. Vi gick hem och fixade lunch och sen kom Camilla hit och vi bakade muffins. När jag hade slutat jobba så gick jag hem till Camilla och fikade lite när hon hade barnen. Bra teamwork vi har. På kvällen var det Ladies night på Utopolis (den stora biografen). Jättebra film! Ghost of my girlfriends past hette den. Sen fick jag skjuts hem av snälla Ema. Efter vi hade letat efter bilen i ett äckligt garage.

Onsdag: Jag satt barnvakt extra åt två små barn på mina lediga timmar mitt på dagen. Tjäna lite extra är aldrig fel. På kvällen stack jag och tränade.

Tordag: Idag fikade jag, Maja, Camilla och Eva-lis på chokladcafét på förmiddagen. Majas sista dag i Lux, Sjukt konstigt och tråkigt. Min lilla vän! Kommer sakna dig. Sen åkte vi till gare och Maja fixade ett par nya örhängen. Vi åkte och hämtade Hedda och sen lagade vi tre pannkakor till oss. Gott som bara den. Sen åkte jag och Hedda till Little Gym. Hon gympade och jag läste veckotidningar. Sen åt  jag pizza med familjen. De hade tydligen fått in en massa ansökningar om au-pair jobbet. Men de tyckte jag skulle stanna ett år till så de  inte skulle behöva kolla igenom alla. De var så nöjda med mig och kände ssig så säkra när jag hade ansvar för Hedda. Blev helt rörd. Så de känns väldigt bra. Kommer sakna dem! Nu på kvällen var jag på Italiano och fikade med Maja, Eva-lis, Camilla och Sofie. Det var mysigt! Majas sista kväll. Sjukt tråkigt. Imorgon kommer jag och vinkar av dig på flygplatsen. Kanske blir en och annan tår. Men vi ses i sommar!

Nu måste jag verkligen sova. Puss och godnatt


GRATTIS CAROLINE

GRATTTIS till körkortet!! Du är så duktig min vän. Puss på det!




En "maxad" helg

Helgen har verkligen varit toppen.  Den har även spenderats med ett helt gäng supergoa au-pairer.

Fredag, 1 Maj

Jag och Maja möttes upp i stan och gick till parken och solade och spelade kort. Det var kul - för jag vann haha. Sen gick vi hem till mig och började fixa till oss inför kvällen. Tova kom hit och vi började laga mat till oss tre. Kycklingfilé med couscous och sås. Sen åt vi vit chokladmousse och chokladkaka till efterrätt. Supergott! Sen andlände ett helt gäng tjejer för förfest här hemma. Det blev en massa partylekar, Twister ( jag vann hela tiden ha ha) och sång haha. Sen bar det av ut i natten till K'ramba och sedan vidare till Apoteca. Det blev en riktigt rolig kväll med ett grymt bra gäng. Sen sov lite tjejer här hemma. Trodde inte nattbussarna skulle gå men det hade de tydligen gjort. Men det var kul att få lite sällskap så jag inte sov helt ensam i huset. Familjen var ju i Loire i Frankrike på semester.













Lördag, 2 maj


 På morgonen blev det städning ( men Ema och Hanna hade fixat det mesta innan vi kom ner, guld! ) och det blev frukost i trädgården med bröd från bageriet. Mums! Sen satt vi där länge och diskuterade gårdagens händelser.  Vi har en hel del interna skämt nu haha. Efter flera timmars mys i vardagsrummet tog vi bilen till Hanna och hämta upp henne, körde till affären och köpte lite gott och åkte slutligen hem till Elin. Där hade vi grill/poolparty. Riktigt härligt att bada i en pool på 26 grader. Vi grillade och satt på ballkongen med utsikt över mysiga Senningeberg. Tack Elin för en mysigt annordnad kväll. Och tack till er tjejer som var med och gjorde den så bra.


















Söndag, 3 maj

Maja sov hos mig igen och vi åt ännu en god frukost utomhus. Mysigt. Sen mötte vi Eva-lis och gick in till stan för att möta upp de andra tjejerna. Vi gick på en marknad/ tivoli på ett torg i stan. Där kunde man köpa ett skinnarmband som man själv kunde välja tryck på för 3 euro. På mitt står där "Josefajn" såklart. Vissa andra skrev lite mer galna saker haha, men så himla kul. På Tovas "Toivo on fire" (sjukt internt), på Eva-lis " Pollenallergi" och på Annas "Queen of Sweden". Kul va:D? Efter alla hade ätit en massa saker, allt från nudlar med kyckling, våfflor, till jordgubbar doppade i choklad, så gick vi hem. Jag, Maja, Eva-lis och Tovis gick hem till mig och var här några timmar. Myspys! Sen kom Familjen hem vid 10 på kvällen. Då springer Hedda upp på mitt rum direkt och ger mig en bamsekram. Sen börjar hon direkt med att berätta om resan. Felicia berättade att Hedda hade saknat mig en massa. Och att hon den sista halvtimmen i bilen suttit och sagt det hela tiden. "Jag saknar Josefiiin". Så himla gullig.  Sen så hade månen gått upp och då sa hon att jag kanske var där uppe och väntade på henne. Haha så sött. Kommer bli jobbigt att lämna detta sen.





Vårt härliga gäng på marknad!


Än en gång, TACK för helgen. Har haft det riktigt kul.


RSS 2.0