Girls Night

Igår var jag, Elin och Maja hemma hos Stina och såg på Let's dance och När lammen tystnar. Har bara sett början innan men den var bra. Lite creapy men bra. Sen fick jag skjuts hem av Elin. Jag har fått ett litet jobb på lovet. Jag ska mata en katt tre gånger som bor i mitt område och för det ska jag få 50 euro haha. Helt galet! Jag och Elin ska dit och hämta nyckeln idag. Sen ikväll ska vi hem till Emelie på en stor tjejmiddag. Det kommer även några nya tjejer som jag inte träffat än, så det blir kul. Tänk, det var inte så länge sedan jag var den nya tjejen. Nu känns det som att det var så länge sedan jag var den tjejen. Men det ska bli riktigt kul ikväll. Ser verkligen fram emot det.

Imorgon åker familjen till Chamonix och jag är ensam hemma. Funderar på om jag ska ha någon middag och förfest här med några lux-tjejer när Jessica och Carro kommer. De var lite sugna på det. Och Jenny tyckte det lät kul. Så om jag får för familjen är det ju jättekul. Får fundera mer på detta. Nu ska jag ner och käka lite frulle och sen se lite på The Hills. Är ganska fasst!
Puss och kram!

Familjen på besök

Vilka dagar det har varit! Min kära familj har varit här och det har varit så mysigt. Nu vet de äntligen vad jag pratar om när jag berättar. De kan se platserna framför sig när jag berättar. Även om vi bara hade 3 dagar tillsammans var det verkligen värt det. Det blev som en liten minisemster även för mig. Jobbade bara några timmar en av dagarna. Men då följde Hedda med oss. De hade med sig en stor påse svenskt blandgodis och tre marabochoklad. Så gott! Jag fick även ett par nya hörlurar till Skype för de andra knastrar så mycket.

På måndagen var vi i Luxemburg, huvudstaden. Där jag för övrigt bor. Jag visade min fina stad och det blev lite shopping. Vi gick in på Villroy & Boch där jag hittade koppar och bestick att önska mig i 20-årspresent. Najs! Sen lunchade vi och gick lite till i andra delen av staden. Sen gick vi lite promenader i Grund, där är så fint. Synd att det var lite dåligt värder då bara. På kvällen gick vi på resturang som hade supergod mat. Vi fick t o m gratis champagne som välkomstdrink.

På tisdagen gick vi en promenad innan jag hämtade Hedda på skolan. Sen åkte vi till Auchan och handlade lite och efter det åkte vi till Pizza hut. Länge sedan jag åt där, gott! På kvällen var vi på mina föräldrars hotell, i lobbyn och spelade kort och myste. Man fick gratis dricka och gratis snacks och frukt och allt. Jättegott!

På onsdagen blev det fint väder. Då åkte vi till Trier, Tysklands äldsta stad. Supermysigt. Vi shoppade och fikade på ett mysigt café där vi åt Apfelstrudel och drack varmt. På kvällen blev vi bjudna på middag här hemma av Måns och Jenny. De hade gjort jättegod Fisksoppa och vitlöksbröd. Sen var det god tårta till efterrätt. Det var en mycket trevlig middag. Mina föräldrar och min luxfamilj hade tydligen gemensamma bekanta. Världen är allt bra liten.

Sen kom dagen de skulle åka hem. Kändes jättetrist men vi ses om en och en halv månad igen. Då är det påsk..Tiden går fort. På torsdag kommer mina kära vänner Jessica och Caroline så det ser jag jättemycket fram emot. Miss you like crazy!












PUSS

Snart!!!!

Snart är de här...Om c 20 min så kommer min telefon ringa och då ska jag gå mina två minuter till min familjs hotell. Det var ungefär 6 veckor sedan vi träffades sist.  Längtar!!! Tänkte berätta lite snabbt om helgen innan. För nu när de är här har jag inte tid att blogga.

I fredags gick jag och Eva-Lis ut. Vi var först hemma hos henne och förfestade och snackade en massa. Sen gick vi in till stan och Scott's där vi träffade lite au-pair-tjejer. Kul! Jag önskade en Abba låt som de också spelade. JAg blev vän med vakten. Han frågade om vi var svenska eller danska. Jag svarade svenska och sen sa jag att jag var Karros kompis. Visste att de kände varandra nämligen. Lite kul för sen gick han runt och log mot mig haha. När det stängde 1 drog vi vidare till King Wilma där det var ös. De spelade även där lite Abba och annat smått och gott. Sen blev det en promenad genom stan hem. Då hittade jag en jättefin sjal som jag gladeligen tog med mig hem.

Igår var det alla hjärtans dag. Jag mötte upp Maja och "hennes" barn i Merl-parken och sen åkte vi in till stan för att äta lunch. Hon hade barnen hela helgen då föräldrarna var i Rom. Sen gick jag hem och de till simhallen. Sen hämta de upp mig här hemma och vi åka hem till dem. Där gjorde vi hemmalagad pizza och såg på Melodifestivalen och Wallander. Då  var Camilla också med. Rolig kväll och min favorit Måns gick såklart vidare. Sen sov jag hos Maja. Jag fick hela 150 cm sängen för mig själv för hon sov i lekrummet uppe vid barnen. Underbart att ha en så stor säng. Ikväll är det tillbaka till verkligheten.

Idag hade jag och Maja barnen på dagen, såg på Lotta och lagade lunch. Sen kom föräldrarna med massa leksaker till barnen och jag och Maja gick en lång promenad i Oetrange. På ungefär en timme. Sjukt mysigt att vara ute och gå mitt i naturen. Sen åkte vi hem till mig och sen in till stan och åt middag. Nu sitter jag här och väntar på att få träffa min kära familj. Hedda är sjuk..kanske maginfluensa så jag får se om jag får jobba ändå när de är här. Hoppas verkligen inte att jag måste det. Mån och ons är vi fria iaf men kanske tisdagen så måste jag ha henne. Jag  vill inte bli smittad:S Ajja vi får se hur det blir.

Fresten så var jag och Maja på Crossfire(en svensk bar) och såg på fotboll i onsdags. Det var Sverige-Österike som spelade och Sverige vann med 2-0 så det var nice.

Tack för en bra helg!!


My week!

Veckan som har gått tänkte jag ta lite kort också. I måndags var det franska,  jobb som vanligt och friskis på kvällen. I tisdags var Anna här med barnen så de lekte och vi drack tee och snacka en massa. På kvällen blev det Ladies night med Maja och Camilla på Utopolis (den stora bion här i Lux). Vi såg "New in town" och fick varsin goodiebag. Sjukt kul! Nästa är 10 mars tror jag. Kanske ska vi gå på den med ?

I onsdags hade jag franska. Gick väl sådär. Kände mig helt utsatt av läraren. Hon är konstig.  Sen gick jag och köpte skorna som jag drömt om i dagar haha. De är så snygga! Kanske lägger upp en bild på dem senare. Jag vet att ni vill veta! Sen jobbade jag och på kvällen fixade jag jättegod paj till familjen och felicias kompis Mirabell. Roligt att de gillade den. YUM!

Igår var jag och Hedda ute i snön och lekte. Vi åkte pulka, byggde snögubbar och snöhundar(?) och gjorde snöänglar. Superkul! På kvällen var jag på danspasset. Jättekul! Jag hängde med mycket bättre denna gången också. Synd om Anna om stukade foten dock.

Idag började jag jobba 8.20 för Hedda var sjuk, jätteförkyld. Stackaren. Hon fick feber under dagen också. Så vi har sett på massa filmer och myst. Jobbigt att göra nått annat när man bara nyser och snyter dig. Snart blir det fredagsmys och middag med familjen och sen ska jag hem till Eva-lis och förfesta och sen ut på äventyr i Lux. Hoppas ni har det lika bra som jag där hemma. Jag har det toppen!

På söndag kommer Mamma, pappa och Elli hit. Ska bli så nice. Saknar er!
Om mindre än två veckor kommer Jessica och Carro också hit. Ska bli så underbart att få spendera mitt lov med er.
Så roligt med besök!!!! Love u!

Pusss

Fredag, lördag, söndag

Jag började med att skriva ett långt inlägg men det försvann så nu ger jag det ett kort försök till.

Helgen var riktigt bra! Tiden går så fort så jag hinner inte blogga om den. I fredags var det Abba-the show med ett gäng grymma girls. Har alltid lika kul med er. Det var en riktigt mäktig konsert med artister som var sjukt lika det riktiga Abba-gänget. Ganska kul att sitta i Luxemburg och se på Abba. Speciellt när de sjöng första låten på svenska.  Ring ring.. I pausen var det några tanter framför som tyckte det var så kul att vi kunde alla låtar och sjöng med. De menade på att de hade en konsert framför sig och en bakom.

Efter konserten tog vi tåget in till huvudstaden igen. Där splittrades vi och jag och några girls gick till en bar och tog en drink. Min och Sofies drinkar var dock alldeles för starka så vi fick efter många om och men dem bytade till två cosmopolitans. Men när vi väl var klara gick de andra för att hinna med sina bussar. Men vi satt kvar och snackade tills de stängde. Riktigt kul att bara sitta och prata om allt och inget.

I lördags var jag i stan med Sofie och Maja. Vi mötte sedan upp Sara på Auchan. Inhandlade ett par vita sneakers. Så nu får det se till att bli vår. Man blir så glad när man går i affärerna nu  när de börjar få in vårens kollektioner. Älskar färgerna! Men jag som ska vara sparsam och mitt shoppingbehov går inte riktigt ihop. Hjälp!  På kvällen satt jag iaf barnvakt i samma gulliga familj som förra veckan. Att tjäna en extra slant är inget jag tackar nej till. Jag såg på Melodifestivalen och på en Wallanderfilm. Stella somnade i mitt knä. Nice baby-sitting. Jag hann inte se klart hela filmen dock för mitt i upplösningen kommer föräldrarna hem.  Men som tur var hade Sofie och Maja sett på samma film så de kunde berätta vad som hände.

I söndags mötte jag alltså upp dessa två tjejer i stan. De hade ätit på donkan och sen en stund efter jag kom gick vi en promenad i stan. Sen lämnade Sofie oss och vi gick till Italianos. Dit kom Camilla sen och vi satt och prata en stund. Mysigt. Men vi funderar på att försöka byta ställe och kanske även tid..men vi får se hur det blir med det. Det är dålig uppslutning tycker jag.

Innan Italianos var jag med Måns, Jenny och Hedda vid Mosel i Luxembourg. Där tittade vi på vinodlingarna. Sjukt vad de odlar vindruvor här.  Det var en mysig utflykt. Sen åkte vi till en stad som heter Remich. Vi var även inne och körde lite i Tyskland och kollade på en massa nya hus som ska byggas. Värsta lyxboenden.

Helgen var helt enkelt mycket bra! Synd att den är så kort bara.

Puss och kram

3 månader i Lux

Så härligt det är att höra sina bästa vänners röster. Då känns det nästan som man är hemma. Fy vad jag saknade er när jag lade på luren. När ni berättade vad ni skulle hitta på till helgen osv. Då ville jag vara där med er, som "förr i tiden". Saknar oss!

Idag har jag bott i Luxemburg i 3 månader. Vad tiden går fort. Idag är det även 10 dagar tills min kära familj (-Hobbe) kommer och hälsar på mig. Vad roligt det ska bli, längtar!

Ikväll har jag varit på friskis första danspass. Det var mixade låtar och massa olika dansstilar. Jag tyckte det var jättekul. Så det passet blir det fler gånger.

Imorgon blir det gympa med Hedda. Första gången imorgon så vi får se hur det går. Sen blir det stress med maten för jag ska möta upp tjejerna på stationen vid 18.30. Möjligt jag kommer lite senare. Vi ska i alla fall på Abba- the show imorgon kväll. Det kommer bli skitkul. Uppladdning på tåget får det bli.

So long my friends<3

Josse, seriöst...vad har du gjort med din blogg????

Idag har jag varit och tränat. Härligt! Var dock helt död efteråt. Men nu känner jag mig duktig i alla fall. Ska försöka träna 3 eller 4 gånger i veckan har jag tänkt mig. Men jag får väl se hur det blir med det.

Jag har fått klagomål på min bloggdesign (om man nu kan kalla det för det) av Ivis. Så nu har han taigt på sig uppdraget att få min blogg till liv igen. Den var en gång en väldigt fin blogg men sen råkade jag klanta till det så allt försvann. Nu är den ganska trist och behöver en skönhetsinsats (Det kan inte bli jättemycket värre än vad det redan är). Den är ju mest rosa och skrikig. Men jag hade tänkt ta tag i det men jag förstår mig inte på blogg.se när det gäller design. Till helgen sa vi va? Jag väntar med spänning. Gör inte ni?


Nu ska jag sova! Puss och Kram
/J

Varm Choklad

Helgen har flugit förbi som alltid annars. I fredags var det förfest hos mig och utgång till först Scott's och sen den nya bargatan nere i grund. Jättetrevlig utekväll, men det var roligast på Scott's. Synd att de stänger redan 1 där.




I lördags mötte jag upp Maja i stan och sen tog vi bussen till Philharmonie som är en theater och opera. Den ser sjukt cool ut. Så tog vi lite bilder och sen gich vi vidare till ett museum som ligger i närheten som heter Mudam. Musée d'Art Moderne Grand-Duc Jean. Vi sa att vi var under 18 så vi fick gå in gratis. Där var en massa olika sorters utsällningar. Men där var en som jag gillade jättemycket. En konstnär som hade gjort en massa klänningar i papper. Sjukt coolt.
Sen promenerade vi tillbaka till stan. Sjukt mycket trappor men det är bra träning. Sen satte vi på ett fik och tog en kopp varm choklad. Sofie kom och mötte upp oss där och snackade en stund. Sen på kvällen var jag barnvakt i en jättegullig familjen typ 4 min härifrån. De hade svensk tv också så jag satt och kollade på det när barnen somnat. De hade en jättegullig hund också. Mysigt!



Philharmonie


   

  


Detta pratade vi om imorse:
 

J e s s i c a säger:

men tänk du får hälsa på mig i usa

Josefin säger:

ja jag vet, men hur sjuuukt dyrt är inte det haha

Josefin säger:

jag får väl åka dit och plugga eller nått haha

J e s s i c a säger:

hahah jaa det får du

Josefin säger:

jag har så mycket jag vill göra typ

J e s s i c a säger:

haha jaa man har en del

Josefin säger:

plugga i Usa, plugga i Paris, åka till Asien så som alla gör nu. Kanske åka  till sydamerika oxå.

Josefin säger:

palla plugga nått vanligt haha

Josefin säger:

nä men det vill jag oxå

J e s s i c a säger:

haha ja men det bill man skjuta upp haha

J e s s i c a säger:

sen vill man bli kär

Josefin säger:

jag kommer vara 60 innan jag är färdigutbildad

Josefin säger:

äsh, det har jag provat på ..det suger!

Josefin säger:

haha

J e s s i c a säger:

hahahahhaa



Nu är Maja här! Sen blir det Italianos ikväll.

KRAM


RSS 2.0