Besök i Bryssel

I fredags åkte jag och Maja och tränade på kvällen. Ett bra pass och vi kände oss duktiga efteråt. Inte varje dag man tränar en fredag. Det är ju vanligtvis den dagen i veckan man vill gå ut och dansa av sig. Men eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter och åka tåg till Bryssel så tänkte vi det var en bra idé att träna. Sen tog vi bussen hem till mig och lagade coscos, kotletter och vitlökssås. Gott gott. Sen såg vi på en film som var rätt så äcklig men ändå bra, Apocalypto. Det var massa offringar till gudarna hit och dit och huvudkaraktären sprang mest i hela filmen. Ajja vi kunde inte slita oss och var ändå uppe till 2 fast vi hade tänkt gå och lägga oss tidigt. Sen ställde vi klockan på 6.

När klockan ringde var vi sjukt trötta och jag förstår inte hur vi kom upp men vi gjorde det iaf och hann med bussar och tåg och allt vad vi skulle. Vi mötte upp med Elin på Gare och köpte frukost som vi åt på tåget. Tåget tog tre timmar och sen var vi framme i Belgiens huvudstad, Bryssel.  När vi kom dit började vi leta oss runt i staden efter olika sevärdheter. Vi såg bland annat Manneken Pis, eller den kissande pojken som är en som en stadssymbol. Vi gick på Grande place, det stora kända torget i Bryssel. Där tog vi även en kaffe på ett mysigt café. Sen gick vi en promenad i den mest kända och mest nämnvärda parken som heter Brussels Park. Den ligger precis vid sidan om det Kungliga Palatset. Vi tror där är finare på våren när alla växter inte är döda osv. Vi åt varsin belgisk våffla med choklad och jordgubbar. Det var nog den godaste våfflan jag ätit i mitt liv. Jag och Maja köpte även belgisk choklad i en jättefin butik. 100 kr för 500 g. Pralinerna är to die for, så goda är dem. Men den ska hålla länge så man äter med andakt.

Vi gick även in i katedralen, såg lite EU-byggnader, gick förbi ett stort casino, gick förbi en massa olika statyer osv osv. Vi såg mycket fint och fick även mycket bilder på det. Tills min kameras batteri dog. Men Majas levde så det var okey. Vi shoppade även litegrann. När vi väl hittat shoppinggatan. Det var inte så jättelätt som man kan tänka sig. Men jag köpte en väska på HM för 5 euro, en kjol för samma pris och ett armband med rosa rosor på för 8 euro. Sen köpte jag två diadem på Claire's för runt 5-6 euro. Beroende? Svar: Ja! Elin avvek tidigare och tog tåget hem vid 3 men jag och Maja var kvar till runt halv 7. Sen köpte vi varsin Sub, varsitt äpple och vatten som vi åt på tåget hem. Vi köpte även med oss lite alkoläsk. Bacardi breezer och Smirnoff ice. De säljer ju inte det i Luxemburg och det kan ju vara gott när man ska ut. Väl på tåget spelade vi UNO och åt vara subs. Najs! Både kände sig ganska döda och vi somnade både två efter ett tag.

Det var en riktigt rolig och bra dag med underbara tjejer! Tack så mycket ! Är så glad att jag har träffat så bra tjejer här nere.

Idag åt jag sen frukost. Nybakta scones som Måns hade gjort, gjorde en kopp tee och "läste tidningen". Jag läste lite om konstångings VM och jag förstod nästan allt utom små enstaka ord. Stolt! Sen gick jag upp på rummet och läg i min säng och läste "När jag hör din röst".  Andra boken av Stephanie Meyer som har skrivit " Om jag kunde drömma (Twilight). Så eftersom jag inte kunde släppa boken läste jag ut den halvan av boken jag hade kvar. Riktigt bra!

Sen gick jag ner och åt middag och efter det mötte jag upp en massa tjejer på Italianos. Det blev en mysig fika och en massa snack och skratt. Perfekt söndag! Idag är det även tre veckor kvar tills mamma, pappa och Elli kommer hit. SKa bli så roligt. Längtar!

Imorgon börjar franskan, så jag har kollat igenom lite vad vi gjorde på förra kursen. Så vi får se hur detta ska gå.
















Här fick ni en liten inblick från min Brysselresa.

Nu ska jag sova! Puss och Kram

Kommentarer
Postat av: Mamma Mia

2009-01-27 @ 18:54:34
Postat av: Mamma Mia

Vilken mysig resa ni har gjort. Både våfflor och choklad ser så gott ut. Det ser också ut som om ni har lite vår där...

2009-01-27 @ 18:56:00
Postat av: Pappsen

Oo vilken härlig helg du har haft.

2009-01-27 @ 21:19:04
Postat av: Inga*

Guu vad gott det såg ut! =)

2009-01-29 @ 21:09:57
URL: http://ingaaupair.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0