En helg i Paris

Efter jobbet i fredags tog jag och Maja oss in till stationen och tog tåget till Paris. Det tog 2,5 h att komma dit så det var ingen big deal. Det var härligt att åka fösta klass. Mycket space och sköna stolar. Vi fick extra pris på 1:klass biljetterna den dagen vi köpte. Så det kostade lika mycket som de andra, så sånna lyxlirare är vi inte. Väl framme så mötte Krista upp oss och hon fick sin tunga låda som hon hade haft kvar i Lux. Haha den lådan asså. Vi köpte tunnelbanekort och åkte tunnelbanan hem till Krista. Hon bodde på Ile du saint louis, alltså en av öarna i Seine. Riktigt fint område och jättesöt lägenhet. Vi lämnade väskorna och efter lite catch up så gav vi tre oss ut i Paris. Vi tog tunnelbanan in till Eiffeltornet. Så underbart Paris är på natten. Alla lampor som lyser upp staden och allt folk på gatorna. klockan 00.00 satte en ljusshow igång i Eiffeltornet. Massa blå lampor som blinkade och lös upp hela tornet. Superfint!


Sen tog vi en promenix in till stan där vi såg på Triumpbågen och gick längs Champs Elyseé. Loved it!! Paris på natten är det bästa som finns. Sen åkte vi hem till Krista och fixade med sängar och så. Alla tre var helt slut. Krista av sina Parisvanor och paristider, jag och Maja av våra sjukdomar och trötthet efter jobbet. Men vi somna nog inte förrens vid halv 3 ändå.

På lördagen var det underbart väder. Vi gick upp och köpte baguette, såklart! Såå franskt och så åt vi frukost i lägenheten. Sen tog vi oss ut på stan. Vi promenerade längs Seine och satt där och solade medan vi väntade på bussen. Sen tog vi bussen till Monmartre. Där promenerade vi upp längs trapporna upp till Sacre coeur, en jättevacker kyrka långt uppe på ett berg. Där fanns det utsikt över en stor del av Paris. Det var riktigt härligt väder så när man sat i solen var jag jättevarm i jeans, linne och kofta. Skönt haha! Vi gick in en sväng och tittade i kyrkan och sen gick vi längs gatorna runt omkring. Där var män som satt och spelade fransk musik på dragspel och Målare på hela torget. Jag och Krista åt varsin Crepe och Maja en jättegod fransk kaka. Vi köpte lite vackre kort för en euro styck som var som en målning över kända delar i Paris. Jättefina var de. Sen gick vi ner för trapporna igen, vi kikade lite i Second hand butiker men jag hittade inget speciellt. Sen var det var lite överpriser på det som jag hittade och tyckte var fint. Det ska vara fynd om jag ska köpa det! Vi gick vidare till Moulin Rouge som jag inte sett tidigare. Vi ville egentligen se den på natten men när vi ändå var i området så passade vi på. Sen tog vi tunnelbanan in till "stan" och tittade på Operan. Vi såg även en skymt av Louvren. Sen gick vi till shoppingcentrat Lafayette för att shoppa. Eller det blev inget shoppat för mig den dagen men Maja hitttade en jättefin väska. Men det var så kul att titta. De har så mycket lyxaffärer där och de vågar man gå in i utan att kännasig dum, som hemma eller i Danmark. Krista lämnade oss för att plugga. Hon hade ett stort arbete som skulle in nu i veckan så det är klart hon ska jobba på det. Sen gick vi en lång promenad genom Paris och kom tillslut bort mot Place de la concorde. Där tog vi lite bilder och sen gick vi längs hela Champs Elyseé bort mot Triumpbågen. Jag köpte en champagetvål på Sephora som bara säljs på Champs elyseé. Det lukta supergott!! Sen gick vi och tog lite varm att dricka. Men vi fick på något sätt aldrig betala för det. Konstigt men jaja. Vi klagar inte. Hon var så sjukt otrevlig, blä på henne! Vi ringde Krista och så åkte vi hem till henne. Vi vilade upp oss lite och sen gick vi och åt på en resturang i hennes ö. Det blev en tre rättersmiddag på en grektisk resturang. Mycket god mat faktiskt, men när vi gick därifrån kunde vi knappt gå så mätta vi var. Så vi gick hem igen och satt där och mös. Sjuka och mätta!


På söndagen skulle Krista på Disney land så vi klarade oss själva i Paris.Vi köpte baguett och croissanter och sen åt vi frukost. Sen gjorde vi upp en plan över dagen. Vi gick verkligen runt i Paris hela dagen. Inte en enda tunnelbana eller buss. Vi gick till Centre Pompido. Ett modernt museum. Vi gick dock bara upp för att se på utsikten, vilken var jättefin. Synd att det var lite disigt bara. Sen gick vi in i resturangen där Carrie i Sex and the city äter lunch men Alexandre Patrovkis ex fru haha. Vi åt dock inget där för vi fick inte sitta var vi ville. Haha. Vi tog en dricka på Starbucks istället. Sen gick vi till Louvren och tittade där. Vi gick dock inte in men vi så på byggnaden och pyramiderna i glas. Där fanns även en liten triumpfbåge. Sen gick vi över Pont du Carrousel som Big och Carrie går på i slutet av serien. Ja jag gillar "Sex and the city" haha.Sen såg vi Pont neuf också. En annan känd bro i Paris. Vi såg även ett enort stort hus som det stod Louis Vuitton på. Vi gissar på att det är något kontor men det var skitcoolt att se. Vi gick in mot en annan del av staden där det fanns mysiga gator och även lite shopping. Jag hittade ett par supersnygga skor för en billig peng och även en väska för 35 euro. Sen blev det en sjal för 2 euro och ett Eiffel torn. Det blev en lunch vid Seine med utsikt över Notre Dame. Det blev en god Crêpe. Sen gick vi och köpte blommor och choklad till Krista. Sen mötte vi upp Kristas kompis som vi lämnade nycklen till och sen begav vi oss till tågstationen för att åka tillbaka till Lux igen.






Tack tjejer för en underbar helg! 
Fler bilder finns på facebook och kommer snart också här på bloggen.

Kommentarer
Postat av: Elli

Jag vill också till paris :( fuskit asså !! :P pusssssss

2009-03-23 @ 22:01:45
Postat av: Pappsen

Låter som en härlig minisemester. Det är snart Påsk. Då får vi låna dig en vecka haha.

Längtar puss.

2009-03-23 @ 22:33:03
Postat av: Mamma Mia

Det låter så härligt!!! Så flitiga ni har varit och tagit vara på tiden och sett så mycket. Du och Maja och ...Carrie...Puss på dig min unge! Vi ses om två veckor, snart, snart!

2009-03-23 @ 22:40:01
Postat av: Maja

Verkligen en superbra resa, så glad att vi kom iväg =) Tror det snöar utanför mitt fönster just nu, men är inte säker =( Var ju vår/sommar hela förra veckan. Hoppas vi ses snart!

2009-03-24 @ 10:38:54
URL: http://majjsen.blogg.se/
Postat av: Sofie

Låter superhärligt :)

2009-03-24 @ 13:54:49
URL: http://isofieshuvud.blogg.se/
Postat av: Tova

Låter som ni haft det underbart,.. nu är det bara att tagga till helgen Josefin, jag var faktiskt ute och tränade inför loppet idag, haha ;)

2009-03-24 @ 16:42:06
URL: http://tovaboustedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0